ДАЧИЋ ИСТОМ МЕРОМ УЗВРАТИО РАМИ: Велика Албанија је велико с*ање! Нема ништа од тога!

Novosti online

недеља, 07. 07. 2019. у 11:08

ДАЧИЋ ИСТОМ МЕРОМ УЗВРАТИО РАМИ: Велика Албанија је велико с*ање! Нема ништа од тога!

VШеф српске дипломатије Ивица Дачић Фото Танјуг

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић сочно је одговорио албанском премијеру Едију Рами, поручивши му да је "велика Албанија - велико с*ање"!
Шеф српске дипломатије реаговао на провокацију албанског премијера и одговорио му речником који је он први употребио. Подсетио га је и да је КиМ саставни део Србије.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић сочно је одговорио албанском премијеру Едију Рами, поручивши му да је "велика Албанија - велико с*ање"!

На Рамину поруку да Србија не треба да се осећа угрожено због споразума Тиране и Приштине о заједничкој спољној политици јер у региону треба престати са "истим старим с*ањима из прошлости", Дачић је јасно поручио шта мисли о намерама Албанаца:

Унија да се огласи

- Раминим уличарским речником речено: "велика Албанија" је велико с*ање! Од тога нема ништа! Или бисмо могли да послушамо тај његов савет, па да сутра Министарство спољних послова Србије донесе одлуку о заједничкој спољној политици Београда и Бањалуке. Раму ћу да подсетим да Приштина нема самосталну спољну политику, јер су Косово и Метохија саставни део Србије. Према томе, господин премијер је требало да са Београдом постигне тај споразум и сигуран сам да се због тога не би осећао угрожено, већ би видео како се иде напред - рекао је Дачић.

Како је објаснио, забринутост не треба да изазива Рама и његова "лупетања", већ ћутање међународне заједнице на план Приштине и Тиране о стварању "велике Албаније", који се више и не крије.

- Уместо да воде ЕУ и јасно искажу своје ставове, европски званичници се понашају као да су духовне вође са Тибета, па сада они духовно промишљају о проблемима континента, а нико да каже ништа конкретно о томе шта треба да се уради - изјавио је Дачић.

Албанске глупости


И бивши шеф дипломатије СРЈ Живадин Јовановић каже за Курир да је потенцирање "велике Албаније" глупост на коју Брисел упорно ћути.

- По свему судећи, званичници Тиране и Приштине немају интереса да се настави дијалог и да се дође до мирног и одрживог решења за статус КиМ. Они су усмерени на отимање наше државне територије, што је криминално и илегално, а третира се као правно. Србија треба да престане да очекује реакције од Брисела на овакве албанске глупости и да се окрене себи и тражи савезнике за заштиту свог интереса у оквиру Резолуције 1244 УН - закључује Јовановић.

Подсетимо, албански политичари са Косова и из Албаније су више пута најављивали уједињење и стварање заједничке државе - "велике Албаније".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Djura

07.07.2019. 11:21

Bravo g.Dacicu. Svaka rec ti je na mestu. Ovima si odgovorio bas kako treba, jer oni ne razumeju drugaciji nacin govora. Jos jednom hvala ti .

Патка

07.07.2019. 12:10

@Djura - Једини политичар у Србији који зна да одговори сваком у сваком тренутку.

nadnacionalni ateista

07.07.2019. 12:10

Tako je Dačiću.Na prostoru bivše SFRJ je jednom za vazda završeno sa velikom ovom ili velikom onom !

Dragan

07.07.2019. 12:55

Nisam za SPS opciju, medjutim slazem se sa svakom Dacicevom reci, nemam nista da oduzmem niti dodam, ne mozemo dozvoliti da sa nama brisu pod.

ПАНЧЕВАЦ

07.07.2019. 13:17

Браво за г. Ивицу Дачића, поступио је исправо, одговорно и државнички. Доста су нам солили памет страни политичари, који се залажу за тзв. "независно Косово". Г. Рама зна да од тога нема ништа, боље да се побрине да своје двориште очисти. Г. Ивица Дачић и г. Драган Марковић Палма су политичари, који на сваки негативни коментар и омаложавање Србије реагују на време и оштро. Без увреде.Још једном - браво за гг. Дачића и Марковића!

Simon

07.07.2019. 14:26

Brravo g. Dacicu,sto ste odgovorili njihovim recnikom.Steta sto niste bili domacin kongresmenu Engelu.Kad za Ramu nije nista stvaranje zajednickih institucija sa Kosovom,sto to ne pokusa sa C.Gorom ili sa S.Makedonijom,pa prijatelji su mu i Milo i Zaev.