Иван Тодосијевић: Ово је напад на цео српски народ - Приштина је подигла 50 оптужница против Срба, а свет на све ћути!

Д. Зечевић

среда, 03. 07. 2019. у 09:02

Иван Тодосијевић: Ово је напад на цео српски народ - Приштина је подигла 50 оптужница против Срба, а свет на све ћути!

Иван Тодосијевић Фото Танјуг

Иван Тодосијевић, члан Председништва СЛ, коментаружише оптужницу коју су приштинске власти поднеле против њега, а због његове изјаве да у Рачку није било масакра

ОРКЕСТРИРАНИМ нападима и измишљеним оптужницама, али и другим врстама притисака, Приштина последњих месеци жели да застраши преостали српски народ на Космету, да га примора да се покори или исели са ових простора. Зато ова оптужница не представља директни напад на мене, већ на читав српски народ, пре свега на северу Космета.

Овако Иван Тодосијевић, члан Председништва Српске листе, за "Новости", коментарише оптужницу коју су приштинске власти поднеле против њега, а због његове изјаве да у Рачку није било масакра. Он каже да та изјава није битна, и истиче да албанске власти могу да пронађу било који разлог за подизање оптужнице:

- Многи Срби су ухапшени на основу лажних оптужница и лажних сведока. Циљ је да се угуше истина и слобода говора, а Србима се не дозвољавају ни фер суђења.

* Како да се Срби на КиМ заштите, кад правосудни систем на КиМ функционише по принципу кадија те тужи, кадија ти суди?

- Јасно је да косовско правосуђе није одвојено од политике и да ради по инструкцијама политичара. И управо је по тим инструкцијама последњих дана Приштина подигла педесетак оптужница против Срба, што нико из међународне заједнице не коментарише. А требало би бар да скрену пажњу на малверзације шесторице министара у косовској влади.

Прочитајте још - КАДИЈА ТЕ ТУЖИ, КАДИЈА ТИ СУДИ: Оптужница против Србина јер је рекао да је масакр у Рачку измишљотина

* Осим лажних оптужница, Срби на северу КиМ суочени су и са хуманитарном катастрофом...

- Ако иоле постоји демократије у свету, на ово мора неко да реагује. Да саопшти приштинским властима да не смеју тако да се понашају и да њихове једностране акције никада не могу да доведу до било чега доброг. А Срби, као и досад, највећу и једину праву помоћ очекују искључиво од свoје државе Србије.

Коментари (11)

Minja

03.07.2019. 09:25

Zato Srbija treba da povuče drasticne i konkretne poteze, a ne da stalno ponavlja istu priču kako će država stati uz svoj narod.

буки

03.07.2019. 10:07

Зато, када би српска полиција ушла у Велики Трновац и похапсила окореле албанске криминалце, наоружане до зуба, САД и ЕУ би стале у заштиту терориста. Таман посла да дозволе да похапсимо њихове главне играче и осујетимо побуну Албанаца прешевске долине, који се спремају за велику оружану акцију припајања Космету. На својој кожи смо осетили да Међународно право постоји само на папиру, и шанса за опстанак Србије лежи у распаду Нато-а, па самим тим слабљењу Немачке и САД утицаја на Балкану.

Tuga

03.07.2019. 10:13

Koga briga u svetu za neku šaku Srba?! Srpski komunisti su za sve krivi. Srbi ni dan danas nemaju patriotska osećanja niti imaju smisla za politiku. Još žive u snu o JU i politički su nepismeni. Ceo svet je uz Šiptare, to je crna istina. A zašto bi bili uz Srbe? Sami Srbi su Šiptarima dali KiM pa kako sad da današnji lideri isprave grešku kada imaju unutrašnjih neistomišljenika. Međunarodna zajednica ima druge interese. U politici nema pravde, politika zna samo interes.

Mijo

03.07.2019. 16:12

@Tuga - Politicari u Srbiji lutaju.EU- Nemacka, nece nikada pustiti Srbe unutra., pa se treba okrenuti Rusiji. Sto pre to manje muka i problema. Samo Rusi mogu sacuvati Srbe, a Vucic i ostali korumpirani ludaci, misle da mogu do veka da lazu i obmanjuju narod.

sale

03.07.2019. 10:16

A zašto mislite da će svet bilo šta da uradi? Svet jedva i da zna da vi postojite i rukovodi se iključivo sopstvenim interesima. Ova borba se dobija pametnom politikom i borbom do kraja. Nikako drugačije.

ranko75

03.07.2019. 10:38

Prezivece oni koji se bore i teze pobedi u svim uslovima a ne oni koji jadikuju kako su prema njemu nepravedni i cekaju da ih zastiti neki "civilizovani" svet. Pobedjuju oni koji uzimaju sudbinu u svoje ruke i nikoga ne cekaju. Oni koje vodi onaj kome je Toni Bler savetnik, cemu se oni nadaju?

plebs tužni

03.07.2019. 10:40

jednom za svagde se mora rašcistiti sa onima koji su srpski narod gurnuli u sukobe širom bivše sfrj da su odmah odgovarali politicari visoka vojna lica koji su bili na vlasti u srbiji ne bismo ispaštali ceo narod srbije jer politika tih politicara je dovela do sukoba I prisilnih mobilizacija gde su slata deca šumadije I srbije da ginu po tuđim državama a ti isti politicari koji su bili na vlasti devedesetih ne dadoše svoje živote za svoju politiku nego iz rata u rat su izlazili bogatiji

Драган Р

03.07.2019. 10:46

Не знам зашто се господин Тодосијевић чуди и коме се жали. Неко је у име Србије потписао да на целој територији КиМ, што значи и на северу где живе искључиво живе Срби, важе само закони тзв државе Косово и то што се сада дешава њему је, између осталог, и последица тог потписа. Кад потпишемо коначни споразум са Шиптарима (читај признамо тзв Косово) биће још горе. Тамошњи Срби ће славити шиптарске празнике и злочине а своју децу ће моратио да уче да су Срби окупатори и злочинци, или следи затвор.

Kako?

03.07.2019. 12:52

@Владотимор - Владотимор, to ništa ne vrijedi, jer zvanična politika na internacionalnom nivou štiti Šiptare. Srbi su žrtve komunističke ideologije koja je dovela do ovoga stanja. Pa sad kako ispraviti greške iz prošlosti? Zapad koji diktira svjetsku politiku je moćan, a na strani Šiptara jer oni su uskočili u voz u pravom trenutku.