Српска листа: Монтираним оптужницама спроводи се тихи прогон српског народа

Д. ЗЕЧЕВИЋ

уторак, 02. 07. 2019. у 13:43

Српска листа: Монтираним оптужницама спроводи се тихи прогон српског народа

Илустрација Фото: Архив ВН

Реакција СЛ поводом оптужница против политичких представника Срба, односно Милана Радоичића, потпредседника ове странке
ПРИШТИНА - Поводом потернице коју су приштинске власти расписале за Миланом Радоичићем, потпредседником Српске листе, из СЛ саопштавају да представницима косовских Аалбанаца није било довољно што су протерали више од 245.000 Срба са Косова и Метохије од 1999. године до данас, већ ове 2019. године настављају да монтираним оптужницама спроводе тихи прогон српског народа.

- Расписивањем неосноване потернице, без икаквих доказа, за потпредседником Српске листе Миланом Радоичићем, приштински режим има двоструки циљ. Примарни је застрашивање свих слободомислећих Срба који не пристају да мирно гледају како албанска чизма гази недужан народ, попут потпредседника Радоичића, а са друге стране они покушавају да скрену пажњу сопствене јавности са више од 30 саслушаних припадника ОВК пред Специјалним судом поводом злочина над српским и неалбанским становништвом - истичу из Српске листе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОВАКО ЈЕ РОСУ УПАЛА У КУЋУ МИЛАНА РАДОИЧИЋА: Дошли су са само једним циљем - да ме убију

Подсећајући јавност да Приштина није члан Интерпола, јер није чланица УН те није у могућности да распише међународне потернице, из ове листе истичу да то мора да учини УНМИК, који са друге стране за овакав акт захтева постојање доказа. Зато најаве о расписивању потерниц, по оцени Српске листе немају правни значај већ, како оцењују, представљају политички напад на потпредседника Милана Радоичића, који наставља да се бави политиком која има за циљ заштиту српског народа и његовог права на слободу, мир и развој на простору Косова и Метохије.

-Уколико пак Приштина жели да се позабави потерницама, онда би могла да одговори на захтеве којима се велики број лидера косовских албанаца већ налази на међународним потерницама - додаје се даље у саопштењу Српске листе.

У саопштењу се напомиње да институционално насиље које се спроводи над српским народом и угледним Србима има за циљ да обесхрабри и онемогући борбу Срба за право на живот на свом кућном прагу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Приштина издала међународни налог за хапшење Радоичића

- Једина ствар која недостаје у овој хајци против Радоичића јесу докази. Измишљене и наручене приче којима покушавају да упрљају углед господина Радоичића и осталих Срба нису и неће никада бити докази. Његова једина кривица је то што је показао да га Приштина не може купити нити уплашити, и да је Српска листа политички објединила српски народ у намери да опстане и остане на Косову и Метохији- закључује се у саопштењу Српске листе.

НАСИЉЕ И ДИСЦИПЛИНОВАЊЕ СРБА

СРПСКА листа опомиње да месецима уназад, због пораза на међународној сцени у намери да потврде некакву своју државност, косовски лидери покушавају да ту виртуелну државност демонстрирају применом насиља и дисциплиновањем Срба.

-Ипак, подсећамо их на речи из Горског вјенца којима се описује наш народ “Тврд је орах воћка чудновата, не сломи га ал’ зубе поломи-подвлаче из Српске листе поводом последњих притисака и напада на српски народ и политичке представнике Срба у покрајини.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације