Ђорђевић: Србија и Русија увек биле и остаће пријатељске

Танјуг

29. 06. 2019. у 16:41

Србија и Русија одувек су биле пријатељске земље, а односи између њих данас су на највишем могућем нивоу, рекао је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Ђорђевић: Србија и Русија увек биле и остаће пријатељске

Зоран Ђорђевић на Регионалном форуму иностраних дипломаца Русије / Фото Танјуг

БЕОГРАД - Србија и Русија одувек су биле пријатељске земље, а односи између њих данас су на највишем могућем нивоу, рекао је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић на Регионалном форуму иностраних дипломаца Русије.

"Србија може отворено да каже да је Русија њен пријатељ. Унапређење односа са Руском Федерацијом једна је од главних циљева за који сам се лично залагао као министар одбране, а и данас се залажем као министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања", казао је Ђорђевић.

Како је навео, развоју пријатељских односа додатно доприноси размена искустава у области заштите особа са инвалидитетом, у области заштите ратних војних меморијала, као и залагање за унапређење односа са борачким удружењима.

Министар је истакао да му је титула почасног доктора московског универзитета, коју је добио као први министар у Влади Србије и други српски политичар након председника Александра Вучића, додатни подстрек и велика обавеза да се још више залаже за очување пријатељских односа са Русијом.

Он сматра да простора за унапређење односа са Русијом увек има, посебно у области образовања и кулутуре.

"Потписивањем Меморандума о сарадњи са Руским државним социјалним универзитетом, а предлог за то је већ послат ректорки, омогућиће се нашим студентима, који студирају социологију и баве се социјалном заштитом да постидпломске студије похађају у Москви, што ће им сигурно значити у даљој каријери", рекао је Ђорђевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације