Тужилаштво БиХ ћути о прислушкивању

С. М.

29. 06. 2019. у 11:00

Тужилаштво БиХ ћути о прислушкивању
Још непознато да ли ће бити покренута истрага о афери ОБА. Шпирић: Ово би у демократској земљи било звоно за узбуну

ОСИМ бошњачких политичких структура, и Тужилаштво БиХ и даље ћути о најновијој аферу, чији је главни актер Обавештајно-безбедносна агенција. "Новости" нису добили одговор Тужилаштва на питање - да ли ће на захтев Савета за штампу покретнути истрагу о наводима председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика да ОБА прати и прислушкује десет медија у региону, међу којима је и наша кућа.

Из СНСД је "Новостима" речено да ће надзор над радом ОБА БиХ бити приоритет у деловању ове странке у институцијама БиХ:

- Засад је веома тешко успоставити било какав надзор над радом агенције, јер нема формиране власти на нивоу БиХ, а што свесно опструишу из СДА, који преко својих кадрова у ОБА и контролишу рад ове институције. Иначе, рад агенције би требало да контролише Парламентарна заједничка комисија за надзор, али она већ две године није имала конкретне резултате.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДОДИК ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ПОДАТКЕ: Сарајевска Обавештајно-безбедносна агенција прати и "Новости"

Никола Шпирић, потпредседник СНСД, изјавио је да ОБА селективно прислушкује медије, што би у демократски развијеној земљи било звоно за узбуну:

- Не сумњам да Додик има валидне документе. Шта би се десило у било којој другој земљи да председник изађе и покаже такве документе. Сређивала би се ситуација најмање пола године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације