Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић присуствовао је данас у Медељину, у Колумбији, свечаном отварању 49. заседања Генералне скупштине Организације америчких држава (ОАД).

Србија у ОАД-у има статус сталног посматрача од 2002. године.

Циљ Дачићеве посете Колумбији јесте јачање сарадње Србије са земљама Латинске Америке и Кариба, као и учвршћивања сарадње с регионалним организацијама Западне хемисфере, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Србије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - VUČIĆ OTKRIO: Rekao sam Tačiju Šta radiš to bre?! Mogu da traže šta hoće,ali - ništa od toga! Nema sile koja će naterati Srbiju da ide protiv svojih interesa! (VIDEO)

После боравка у Колумбији, шеф српске дипломатије присуствоваће инаугурацији новог председника Панаме Лаурентина Кортиса Коена, на церемонији која ће се одржати у Панама Ситију 30. јуна и 1. јула ове године.

Дачић ће свој боравак у региону Латинске Америке и Кариба заокружити званичном посетом Перуу, 2. јула 2019. године, где ће се сусрети са министром иностраних послова те земље Нестором Пополисиом Бардалесом, додаје се у саопштењу.