Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Србије Ивица Дачић учествоваће на састанку чланица Организације америчких држава (ОАД) са земљама посматрачима који се од 26. до 28. јуна 2019. одржава у оквиру 49. редовног заседања Генералне скупштине те организације, у Медељину, у Колумбији.


Како се наводи у саопштењу Министарства спољних послова Србије, Дачић у ће учествовати у том дијалогу у циљу јачања билатералне сарадње са земљама Латинске Америке и Кариба, као и сарадње са регионалним организацијама Западне хемисфере.


После боравка у Колумбији, шеф српске дипломатије присуствоваће инаугурацији новог председника Панаме Лаурентина Кортиса Коена, на церемонији која ће се одржати у Панама Ситију 30. јуна и 1. јула ове године.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Дачић: Није реално да се само САД укључе у дијалог Београда и Приштине; Србија против заоштравања односа са Црном Гором


Министар Дачић ће свој боравак у региону Латинске Америке и Кариба заокружити званичном посетом Перуу, 2. јула 2019. године, где ће се сусрети са министром иностраних послова те земље Нестором Пополисиом Бардалесом, додаје се у саопштењу.