ПОТПРЕДСЕДНИКА Народне странке Николу Јовановића полиција је у понедељак привела јер се, у више наврата, није одазивао на позив за саслушање, поручили су из београдског одбора СНС-а.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - РАТ ПСГ-a И НАРОДНЕ СТРАНКЕ НА ТВИТЕРУ: Ко вређа Мађаре, а ко качи монтиране снимке и глуми жртву?

- Против Јовановића је поднета кривична пријава, више пута је позиван на саслушање, али се није одазивао. Верујући да је изнад закона, Јовановић је игнорисао позиве за саслушање и тиме кршио закон, а сада покушава да прикупи политичке поене и говори о застрашивању - кажу у београдском СНС-у.

Народна странка је претходно саопштила да је Јовановић рано ујутру приведен због пријаве коју је против њега поднео одборник СНС-а из Панчева Иван Тешић.

Јовановић је казао да је привођење "удар на његову породицу" и да је процес који против њега води тужилаштво у Панчеву, због наводног напада на Тешића - монтиран. Он тврди да је, "у моменту када је сазнао да га траже на адреси на којој је пријављен, позвао тужилаштво у Панчеву, пружио информације о адреси на којој живи са породицом и моментално изразио спремност да у било ком тренутку да изјаву у вези наводног напада".

Функционер СНС-а и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је "скандалозно да лидери Савеза за Србију одлучују кога ће тужилаштво да зове на разговор":

- Припадници Савеза стално избегавају да се одазову и беже од судског процеса и правде - казао је Стефановић.