Председник Србије Александар Вучић данас је у разговору са министарком спољних послова Норвешке Ине Ериксен Сореиде истакао да је за Србију један од кључних приоритета афирмација регионалне сарадње и јаче економско повезивање у региону и да искуство Нордијског савета, као јединственог примера јаке регионалне сарадње, може да послужи као пример за повезивање на Западном Балкану.


Вучић је такође захвалио на донацијама и развојној помоћи коју Норвешка пружа Србији и изразио интерес за сарадњу у новим пројектима, попут програма за младе предузетнике, који помажу економском расту и изградњи предузетничког духа, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.


Министарка Ериксен Сореиде је пренела да су норвешке компаније, које послују на српском тржишту, задовољне условима и изразила очекивање да ће оне да буду пример другим инвеститорима.


Вучић и норвешка министарка констатовали су да билатералне односе карактерише развијен политички дијалог и велике могућности за развој економске сарадње.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Вучић: О мерама после Видовдана


Разматрајући у разговору тренутну регионалну ситуацију, председник Вучић је објаснио разлоге застоја у дијалогу Београда и Приштине.


Он је поновио да је Србија опредељена да кроз дијалог, уз посредовање ЕУ, нађе компромисно, обострано прихватљиво решење, али да је за наставак дијалога неопходно да Приштина укине таксе на робу из централне Србије.