Марко Јакшић и Славиша Ристића су наставили са покушајима да "изношењем лажи скрену пажњу јавности са очигледног пораза њиховог Савеза против Србије" који предводе Драган Ђилас и Вук Јеремић, саопштила је вечерас Српска листа.


"Као и било који други преваранти који су део ове политичке групације, у којој је чланство нашао и осуђени силоватељ Ненад Цветковић Чичко, тако и ови ликови помињу Савет безбедности председнику Александру Вучићу, а не смеју да то питање поставе Вуку Јеремићу и Драгану Ђиласу, који су питање Космета их Савета Безбедности пренели на Европску унију", наводи Српска листа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - SL:Jeremić sa Prištinom planira napad na Vučića i Srbiju


Питају чега се и кога боје у Савезу ком припадају па не смеју да поставите ово питање онима који су између Срба и Срба поставили границе на Јарињу и Брњаку?


Јакшић и Ристић су, наводи СЛ, годинама стицали богатство што из српског што из албанског буџета, па сада, када прилива више нема и када су их грађани одбацили и обележили, нападима на своју земљу и свог председника покушавају да зараде који евро.


Српска листа се захваљује грађанима општина на северу Косова и Метохије што су на изборима подржали борбу Српске листе за свој народ и своју Србију, "при том јасно одбацујући предају као начин за решавање проблема који су прижељкивали албански есктремисти, Марко Јакшић и Славиша Ристић", а победом српске слоге осујетили смо њихове намере да Албанци преузму управљање српским општинама, каже се у саопштењу.