Премијер тзв. Косова Рамуш Харадинај изјавио је данас да постоји могућност одлагања самита у Паризу који је заказан за 1. јул, а на ком би требало да се састану највиши представници Косова и Србије са председником Француске Емануелом Макроном и немачком канцеларком Ангелом Меркел. "Ако припреме иду добро, сигурно ће се одржати, али, ако припреме не буду завршене може се десити да ће се одложити", рекао је Харадинај на конференцији за новинаре.

Прочитајте још: Вучић: Србија у добром стању, проблем очување мира због Приштине; Избори ће бити тешки - покушаће да ослабе нашу земљу

Према његовим речима, на Косову постоји координација између званичника који ће отићи у Париз и, како је рекао, он се сам брине о томе.

Харадинај је објавио да је ослободио дужности досадашњег министра иновација и предузетништва Косова Бесима Бећаја пошто је поднео оставку на ту функцију.

Подвукао је да је то део спровођења одлуке председника Демократске партије Косова (ДПК) да се са свих званичних положаја уклоне сви чланове странке који имају оптужнице да су умешани у корупцију и непотизам.

Прочитајте још: Весељи разрешио Бекаја, Чекуа и саветника

Бећај је у предмету "Пронто" заједно са још 11 других оптужен да је извршио кривично дело "угрожавања равноправног статуса држављана и становника Косова".

Харадинај је рекао да дужности није разрешио заменика министра одбране Косова Агима Чекуа јер још није добио писмо са одлукама ДПК да се смене сви они њени кадрови који имају оптужнице.

Чеку је оптужен за несавестан рад комисије за утврђивање статуса ветерана бивше ОВК, чији је био председник.