ПРАВА поплава незаконитог коришћења "блинкера" на службеним аутомобилима, на које је указао и председник Вучић на седници ГО СНС, убудуће ће бити оштрије санкционисана, сазнају "Новости".

Од државних функционера, право на ову сигнализацију, по закону, имају само председник, премијер и шеф парламента. "Блинкере" могу да користе и возила полиције, војске и ВБА.

Директор Комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић објашњава, за "Новости", да на "блинкере" немају право ни министри ни председници општина ни директори јавних предузећа:

- Нажалост, сви смо сведоци да многи од њих то у пракси не поштују. И не само они, сигнализацију злоупотребљавају и бројни грађани који немају никакве везе са политиком и јавним функцијама. Добро је што је на то указао и председник Вучић, јер ће то бити сигнал полицији да без устезања зауставља и кажњава све који незаконито користе сигнализацију на возилима.

Прочитајте још - Прекините сплетке, борите се за народ (ВИДЕО / ФОТО)

Окановић указује да су масовном злоупотребом, "блинкери" постали обесмишљени и да грађани сада углавном кад виде колону под пратњом и возила са сигнализацијом уопште ни не реагују и не померају своје аутомобиле, што може угрозити безбедност свих.

Иначе, за незаконито коришћење "блинкера" предвиђене су казне од 20.000 до 40.000 динара за физичко лице и од 60.000 до 800.000 динара за правно лице.