Ђурић: Чичко је слика и прилика политике Вука Јеремића

Танјуг

уторак, 18. 06. 2019. у 15:47

Ђурић: Чичко је слика и прилика политике Вука Јеремића

Фото Танјуг

Потпредседник Главног одбора СНС Марко Ђурић изјавио је данас да је Вук Јеремић са "новим пуленима, попут Ненада Цветковића Чичка", у албанским кафанама и медијима напада државну политику и председника Србије Александра Вучића и оценио да је Чичко "слика

Потпредседник Главног одбора СНС Марко Ђурић изјавио је данас да је Вук Јеремић са "новим пуленима, попут Ненада Цветковића Чичка", у албанским кафанама и медијима напада државну политику и председника Србије Александра Вучића и оценио да је Чичко "слика и прилика" политике Јеремића.

Реч је, наводи Ђурић у саопштењу упућеном медијима, о осуђеном силоватељу и потказивачу Срба који је покушавао да се активира код многих, али је само код Јеремића успео што, додао је, више него бло шта друго говори о обојици.

"Србима на КиМ живот је постао неподношљив и егзистенцијално угрожен, а они понижени и згажено им је достојанство када су ''велики магови'', попут Вука Јеремића, у међународним институцијама дали потврду једнострано проглашеној косовској независности, а потом и инсталирали границу између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку", наводи Ђурић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Đurić:Tadić i Jeremić nemaju moralno pravo da dele lekcije

Он је оцениокао фрапантно то што, како каже, Јеремић допушта себи да јавно говори о тешком положају српског народа на КиМ и криминалу.

"Он који је повезан са белосветским организованим криминалним групама. Он који је толико зла нанео Србима у јужној покрајини својом штеточинском политиком, да сада не сме да привири у већински српске средине у јужној покрајини. Сада Јеремић, са новим пуленима, попут Ненада Цветковића Чичка, у албанским кафанама и албанским медијима напада државну политику и председника Србије Александра Вучића, тобоже ламентирајући над тешком судбином српског народа", рекао је Ђурић и наставио:

"Шта српски народ на Космету мисли о Јеремићу недвосмислено му упорно показује на свим изборима, а колико упориште и снагу има Јеремић и његова странка најбоље илуструју протести ''1 од 5 милиона'' против Вучића и Србије, на којима је Јеремић окупљао између 3 и 53 симпатизера".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Đurić: Ne plašimo se pretnji Jeremića, Đilasa i Obradovića

Зато, каже Ђурић, Јеремић сада на Космету јача странку тако што "лажно уписује Србе са КиМ у чланство, кривотворећи податке и потписе тих људи, који покрећу тужбе против њега и његове партије".

"Изгледа да му у томе - крађама и лоповлуку - у Србији нема равног", оценио је Ђурић, додаје се у саопштењу.

Он је Јеремићу поручио да по албанским местима, кафанама и медијима на Космету не брине о судбини српског народа јер је, како каже, довољно за тај народ учинио тиме што се више не пита о њиховој судбини и што не сме да посети српске средине у јужној покрајини.

"А ми ћемо, предвођени председником Вучићем, заједно са нашим народом на Косову и Метохији, наставити да се боримо да нашу земљу чинимо богатијом и успешнијом, а будућност нас и наше деце мирном, проспреритетном и предвидивом", додао је Ђурић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)