Председник Србије Александар Вучић изјавио је да га не брине што поједини српски политичари са КиМ позивају представнике Српске листе да се "одрекну државе и Вучића", јер они то, каже, слушају од странаца сваки дан и нико их на то није натерао, већ га брине што им придике држе људи осуђени за силовање.


"Лидери нама противничких политичких сранака на КиМ су они који су, и то не Албанци него Срби, силовали две српске девојчице у Грачаници. Реч је о извесном Чичку, који је за то осуђен на седам година робије, а три је одлежао. И тај нам држи придике и соли памет како треба да се понашамо на КиМ", рекао је Вучић, одговарајући на питања новинара.


Каже су Срби са КиМ чвршћи него што мисле "силоватељи и њихови подржаваоци из Београда", те их нико неће натерати да се одрекну своје државе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ИЗГРАДЊА ИНСТИТУТА "ДЕДИЊЕ 2"- Вучић: Веће плате и нова радна места у здравству; Бојић: Ово је српски бренд


Упитан да прокоментарише то што се хрватска опозиција током преговарачког процеса никада није жалила Бриселу на своју државу, чак и када је било евидентно да су угрожена права Срба у Хрватској, док се у Србији опозиција свакодневно жали на своју државу, Вучић је одговорио да је то питање националне свести.


"Код нас је у току широки процес националне консолидације, без угрожавања права других, већ подизањем сопствене свести и економски убрзаним развојем. Верујем да ћемо и тај проблем умети да решимо", подвукао је Вучић.

ВУЧИЋ: ЗНАЧИ, ТАЧНО ЈЕ ДА Н1 ПЛАНИРА ХАЈКУ НА ВЕСИЋА...

Питање новинара телевизије Н1 како је заменик градоначелника Горан Весић дошао до преписке уредника и запослених на тој телевизији, а која, како је Весић јуче објавио, садржи упутство како да га нападају, председник Србије Александар Вуцицћ схватио је као потврду аутентичности те преписке.

"Је л' то истина? Значи истина је оно што пише како да нападате Весића? Значи стварно је истина оно што је Весић објавио? Изненадио сам се, мислио сам да то није истина", рекао је председник Србије одговарајући на питање новинара Н1 како је могуће да је Весић дошао до маила који је интерна комуникација.

Председник Србије је изразио чуђење да је та преписка уопште аутентична, будући да се, како је рекао, њом тражи хајка на заменика градоначелника.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић са ректором Азербејџанског универзитета за језике

Он је закључио да је једино питање како је заменик градоначелника дошао до преписке уредника и запослених на Н1 - ако је дошао незакониуто, мораће, каже Вучић, да одговара, а ако му је дао неко од запослених на тој телевизији - онда Н1 телевизија треба да објасни људима зашто на такав начин води (уређивачку) политику.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић објавио је у понедељак на свом фејсбук профилу "упутство", које је, како је написао, Драган Шолак наложио новинарима Н1 телевизије преко директора те телевизије Југослава Ћосића, а са циљем да га нападају.

Такође је указао да је документ добио од пријатеља запослених на тој телевизији.

ВУЧИЋ: ОНИ ИГРАЛИ У БОСТОН ГАРДЕНУ ИЛИ ТАДА ЛЕТИ НИЈЕ БИЛО ВРУЋЕ?

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће већ колико сутра или наредних дана почети обнова хале Пионир, и поручује да ће бити урађено све оно што опозиција, која сада само критикује, није могла да уради када је била на власти.

Како је рекао, када буде обновљена хала више неће прокишњавати, нити ће бити врућина у хали, пошто је власт изгледа крива и за то, јер "изгледа да раније није била врућина лети, него је било хладно".

"Пошто су играли, изгледа, у Бостон гардену и Медисон сквер гардену... Али, људи виде ко гради и како се плате и пензије повећавају. У лажи су кратке ноге и то се увек врати онима који мисле да лажима мисле да стекну неки политички поен", поручио је Вучић.

Он је тако говорио на питање новинара да ли после јучерашњег удара грома у халу Пионир, после чега је кров почео да прокишњава, очекује да ће и за то опозиција да га окривљује бити крив и за то, као што њега и власт опозиција означава као кривце што је неко украо тест, па је полагање математике за малу матуру одложено, Вучић је рекао:

"Нисам чуо да су ме и за то окривили... ништа страшно", рекао је Вучић.

Истовремено је најавио да ће хала Пионир бити обновљена, те да "већ колико сутра или прекосутра креће обнова".

"Све што они (опозиција) нису урадили, ми ћемо да урадимо. Па, ваљда убудуће неће гром да удара. То (што раде) је најгора врста лицемерја", нагласио је Вучић.