Вучић са ректором Азербејџанског универзитета за језике

Танјуг

уторак, 18. 06. 2019. у 14:10

Вучић са ректором Азербејџанског универзитета за језике

Фото Танјуг

Председник Србије Александар Вучић примио је данас ректора Азербејџанског универзитета за језике Камала Абдулајева и захвалио му за допринос културно-просветној сарадњи двеју земаља

Председник Србије Александар Вучић примио је данас ректора Азербејџанског универзитета за језике Камала Абдулајева и захвалио му за допринос културно-просветној сарадњи двеју земаља.

Председник Вучић је рекао да, као почасни доктор Азербејџанског универзитета за језике, свесрдно подржава блиску сарадњу тог Универзитета и Универзитета у Београду, која се одвија кроз размену студената и наставника, као и кроз различите семинаре и друге академске програме.

С тим у вези је изразио задовољство што је данас први студент из Азербејџана докторирао на Филолошком факултету у Београду на тему "Култура на Путу свиле", саопштила је Служба за сарадну с медијима председника Србије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Vučić razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Azerbejdžana

Председник Вучић је истакао да је отварање Центра азербејџанског језика и културе у Београду, односно Центра српског језика, књижевности и културе у Бакуу, од великог значаја за међусобно упознавање и ближе повезивање двају народа, а тиме и за развој укупних односа Србије и Азербејџана.

Ректор Абдулајев је рекао да студенти Азербејџанског универзитета за језике у Бакуу веома активно учествују у раду Центра српског језика, књижевности и културе и да је тај Центар побудио међу Азербејџанцима велики интерес за Србију и српску књижевност и културу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - VUČIĆ U POSETI AZERBEJDžANU: Pokazano ogromno poštovanje prema Srbiji

Он је предложио оснивање заједничке стручне комисије за унапређење универзитетске сарадње двеју земаља. Такође је истакао да су председници Вучић и Алијев својом добром сарадњом дали подстрек развоју сарадње Србије и Азербејџана у свим областима.

Председник Вучић је захвалио државном врху Азербејџана на континуираној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије, која посебно долази до изражаја у међународним организацијама, противљењем пријему Косова у њихово чланство.

Он је замолио ректора Абдулајева да пренесе поздраве председнику Алијеву, изразивши наду да ће га ускоро угостити у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (41)

Jasmina

18.06.2019. 14:23

Ova kulturno prosvetna saradnja sa Azerbejdzanom je od velike vaznosti za Srbiju

Sandra

18.06.2019. 15:05

Srbija je uvek otvorena za sklapanje novih poznanstava ,a narocito sa zemljama od kojih moze da preuzme primer dobre prakse!

Adi

18.06.2019. 15:15

Srbija i Azerbejdzan pored medjusobnog podrzavanja po pitanju ocuvanja teritorijalne celovitosti i integriteta, jacaju i unapredjuju saradju u vise sfera.

Bane

18.06.2019. 16:33

Saradnja zasnovana na razmeni informacija iz oblasti visokog obrazovanja je veoma značajna za Srbiju i Azerbejdžan.

Serbinator

18.06.2019. 18:16

Obrazovanje, strani jezici i poznavanje kulture drugih zemalja je za svaku pohvalu i ključ je za napredak.

Lenka

18.06.2019. 19:04

Saradnja dveju zemalja od velikog je značaja, posebno u oblasti kulture i obrazovanja, kao i razmena iskustava u ovim oblastima.

Hana

19.06.2019. 06:29

Saradnja sa Azerbejdžanom, pogotovo u oblasti kulture je od izuzetnog značaja za Srbiju.

sasa

19.06.2019. 07:09

Sa Azerbejdzanom ostvarujemo sve bolju saradnju sto je pokazatelj da je Srbija otvorena za saradnju sa svima

Bojana

19.06.2019. 07:51

Azerbejdžan je zemlja koja veoma podrzava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i zbog toga joj je Srbija veoma zahvalna.

Slađan

19.06.2019. 07:53

Saradnja sa Azerbejdžanom će doprineti širenju dveju kultura i jačanju međusobnih odnosa.