Српска листа (СЛ) саопштила је данас да је Вук Јеремић, за којег наводе да је несрећа српског народа на Косову и Метохији, дошао код "својих ментора у Приштини" како би заједно направили план напада на председника Србије Александра Вучића, Србију и ту, најјачу странку косовских Срба.

Како се наводи у саопштењу СЛ, Вук Јеремић је творац најјачег стуба приштинске платформе против дијалога, и то због тражења мишљења Међународног суда правде који је легализовао једнострано проглашену независност Косова.

На Јеремићеве наводе о тешком положају српског народа на Космету, Српска листа му је поручила да одговор може потражити код себе самог и свог друга Борка Стефановића, јер је, наводе, Јеремић Албанцима дао правну потпору, а Стефановић успоставио границу између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку, административним прелазима између Косова и централне Србије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Srpska lista: Albanci za Jeremića prostrli crveni tepih

Када је у питању "Јеремићева забринутост" по питању криминала на КиМ, Српска листа наводи да он и треба да буде забринут због тога, као и због корупције, као што брине и српски народ.

"Са једне стране је то криминал Приштине која врши институционално насијје над Србима, а са друге стране криминал Јеремићевих пајтоса", истиче се у санопштењу.

Наводи се и да је Јеремић информисан о криминалу од Ненада Цветковића Чичка, свог човека од поверења, који је иначе од правосудних органа Србије правоснажно осуђен због силовања и одлежао више година у затвору, а за исто дело и два пута пријављиван у претходних неколико година.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  SRPSKA LISTA OPTUŽUJE RADU TRAJKOVIĆ: Opstruiše istragu ubistva Olivera Ivanovića

"Јеремићев човек Чичко је међу Србима на Космету познат као човек који је издао и потказао српске полицајце који су због њега били хапшени и малтретирани", наводи се у саопштењу и истиче да не треба заборавити да је Приштина Вуку Јеремићу без икаквих проблема дозволила да шета Косметом и руча по албанским ресторанима са осуђеним силоватељима, док му албански медији дају пуну подршку.

Како се додаје, Јеремић је шетао слободно по КиМ, док Приштина и медији председника Александра Вучића "представљају као сотону која угрожава њихову такозвану независност".