Прекините сплетке, борите се за народ (ВИДЕО / ФОТО)

Д. МИЛИНКОВИЋ

17. 06. 2019. у 16:21

Прекините сплетке, борите се за народ (ВИДЕО / ФОТО)

Седница Главног одбора СНС, обраћање председника Александра Вучића / Фото: К. Михајловић

Вучић на седници Главног одбора СНС најавио кадровске промене и жестоко критиковао поједине функционере. Не браните мене, али поставите некад своја леђа због Србије

ИЗБОРИ ће бити одржани крајем марта или почетком априла следеће године и биће за нас најтежи досад, јер ћемо бити изложени огромним притисцима. Многи споља ће желети са Србија више не буде самостална и суверена земља, а неки изнутра желеће да пљачкају још више него некад. Зато морате да уђете у ципеле народа, да идете међу људе, да разговарате са њима, да им говорите истину о КиМ, Црној Гори, спољној политици, да покажете да желите да се борите за Србију и грађане, а не да се бавите међусобним ратовима!

Ово је у понедељак, обраћајући се члановима Главног одбора СНС, који су се окупили у београдском Центру "Шумице" поручио председник Србије и лидер напредњака Александар Вучић. Он је нагласио да неће одустати од политике која Србију извлачи из кризе, рекао је да се опозиције и њених претњи не плаши, а страначке колеге је позвао да не ћуте пред агресивном кампањом и лажима:

- Многи од вас потрошили су више енергије на међусобне сплетке и свађе него што су одговарали нашим политичким противницима. Не могу више то да слушам. Позабавите се мало политичким противницима, одговорите им нешто. Да ли је неко од вас 600, колико вас је данас овде, одговорио на то што су за мене рекли да сам Хитлер, џибер и да ћу бити обешен? Нисам ни тражио да реагујете, и не треба, знам да се одбраним од таквих. Неће мене да веша нико од њих јер се слабића никад нисам плашио. Али, поставите некад своја леђа, браните Србију, своју политику, а не да то раде само Вучић и још тројица њих - критиковао је партијске саборце лидер напредњака.

Марко Ђурић , Златибор Лончар, Јадранка Јоксимовић , Маја Гојковић, Небојша Стефановић долазе на седницу ГО, Фото: K. Михајловић

Он је рекао да се политичким противницима СНС више супротстављају саобраћајни знаци, него неки напредњачки функционери, јер чекају да виде шта ће бити и где би нашли за себе место, и упутио им низ критика.


Прочитајте још - Вучић из Тиране: Албанци говоре немогуће ствари и навикли су Европу на то


- Нећу више да видим ограде на митинзима у оквиру кампање "Будућност Србије" испред народа, и функционере у првим редовима. Нећу да гледам "валентино" и "шанел" ташнице, ја долазим због народа, да чујем шта грађани имају да кажу.

Вучић је рекао да је СНС неупоредиво најбоља странка у поређењу са другим у Србији, а да њена снага није у главном и извршном одбору или председнику, већ у народу.

- Нису, на крају, људи луди зашто гласају за нас, зато што наш народ разуме шта радимо и супротстављају се тиранији на улицама. У странку желим да доведем људе који се боре, нове и младе, и нека се не љуте они који су се уморили.

Најавио је и промене у СНС-у, и у локалним одборима и у локалним самоуправама, на локалним листама за предстојеће изборе, као и на листама за републички парламент, о чему ће бити речи на предстојећој седници проширеног Извршног одбора и проширеног Градског одбора Београда. Вучић планира и да у наредне три недеље обиђе све београдске одборе странке и одржи састанке са окружним одборима широм земље.


Дошло је, констатовао је Вучић, неко време када су се сви повукли, сем "људи из Српске листе, Марка Ђурића и још неколико људи из врха странке":

- Као да смо ми урадили нешто лоше, као да смо ми донели независност Косова, а не они који нас критикују, као да смо ми на неки начин томе допринели. Чега и кога сте се то уплашили? Јеремића, Обрадовића, Ђиласа, Бакића? На челу противничких странака нашим одборима на КиМ је осуђени силоватељ који је напаствовао српске девојчице у Грачаници.Прочитајте још - Вучић: Од ЕУ више немам никаква очекивања; Ово је крај међународног права


Захвалио је представницима "Српске листе" на КиМ, који, каже, за своје противнике имају и Тачија, Харадинаја и целу међународну заједницу.

- Једино што им причају је да се одрекну Србије и Вучића, и ако то учине, имаће све. Видите како се држе наши момци и девојке, никада на то нису пристали. Показали су своју снагу и у томе је снага Српске листе - рекао је Вучић.Опозицији је поручио да му не могу ништа, јер, истиче, резултати владајуће странке говоре више, а то су боља економска ситуација и петоструко снажнија војска и полиција, чији ће припадници ове године добити повећање плата. Казао је и да је стално на удару критика опозиције и да га оптужују за бесмислене ствари:

- Нападају ми породицу сваког дана. Нису нормални колика је њихова мржња и не разумеју када је неко нормалан и поштен.

Он је имао поруку и за оне који позивају да се "дугим цевима" освоји власт:

- Има одговорних људи који неће дозволити да Србија плива у крви. Власт се у Србији осваја вољом народа.


УБЕДЉИВА ПОБЕДА У МАЈУРУ

АЛЕКСАНДАР Вучић честитао је члановима СНС из Шапца на убедљивој победи у Мајуру, где је победило свих 15 њихових кандидата и то са шест пута више гласова - 1.800 према мање од 300, колико је добио Савез за Србију.

- Тамо где смо опозиција, људи су показали већу енергију, жељу и посвећеност у раду, него у огромном делу Србије где су на власти и где мисле да ће све на изборима да реши Вучић.


СНС ФОРМИРА ФОНДАЦИЈУ "БРАНА ЦРНЧЕВИЋ"

ПРЕДСЕДНИК СНС најавио је да ће ова странка основати Фондацију "Брана Црнчевић", која ће организовати семинаре, подучавати, издавати брошуре, бавити се публицистиком и правити научна издања:

- Желимо да то буде наш "Конрад Аденауер", да нашу децу нешто научимо. Највећа смо странка, не само у Србији, већ и у региону, и морамо да ширимо идеје мира, стабилности и привржености свом народу.
БЛИНКЕРИ И БАХАТОСТ

КРИТИКУЈУЋИ понашање појединих функционера, Вучић је поменуо и да се многи понашају бахато и себи дају на значају, па тако често користе тзв. блинкере на службеним аутомобилима:

- А право на то имам само ја и још двојица у држави, а не њих 30. Намерно сам део пута данас до "Шумица" прешао пешке и гледао ко ће све да прелази преко пуне линије, користи сирене и "блинкере" како би заобишао колону и што пре стигао. Ја нисам дошао користећи блинкере, а ваљда сам први који има право на то, јер сам бринуо о народу и нисам жело да народ каже да су напредњаци бахати.
БАБИЋУ, ШТА ЋЕШ НА ХВАРУ И НА БРИОНИМА

ЛИДЕР напредњака "прозвао" је функционера СНС Зорана Бабића због летовања у "скупоценим" местима:

- Колико сам ти пута, Бабићу, рекао што идеш у елитна летовалишта на Хвару, Брионима... Шта радиш на Брионима? Рекао ми је да му тамо друг има кућу. Е, па нађи друга у Сопоту, а не на Брионима. Бранио сам те кад су те лажно оптуживили да си ти возио ауто када се десила саобраћајна несрећа и имамо снимке који доказују да ниси ти возио. Али нећу да те браним за Хвар и Брионе, јер кад наш народ буде могао да плаћа таква летовања, онда иди и ти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (59)

Ivica

17.06.2019. 17:11

Predsednik se trudi i zalaze za bolju buducnost Srbije! Trud se uvek isplati, rezultati se vide...

Vera

17.06.2019. 17:14

Napredak Srbije je vidljiv na svakom koraku .. i to zahvaljujuci pravoj politici Aleksandra Vucica.

Gaga

17.06.2019. 20:55

SNS je ubedljivo najozbiljnija stranka koja je puno uradila za Srbiju i uvek će pobeđivati.

Nebojsa

17.06.2019. 20:58

Redovni izbori su najbolje moguce resenje, evo prilike i da se odmere snage na politickoj sceni Srbije.

bananana

17.06.2019. 21:26

Gradjani veruju SNS, jer se odgovorno i vredno bore da Srbija napreduje i svi zivimo bolje.

Pedja

18.06.2019. 05:07

SNS ce u podmladjenom i osvezenom sastavu docekati sledece izbore i ubedljivo pobediti.

Ilijica

18.06.2019. 07:06

Narod mora uvek biti na prvom mestu!Zato i imamo ovoliko pristalica,ljudi osete kada je ruka prijateljstva iskrena!

Ana

18.06.2019. 07:15

U svakom žitu ima kukolja davno je to naš narod rekao. SNS mora da iz svojih redova izbaci sve one koji ne rade u interesu naroda

Sasa

18.06.2019. 07:48

Odgovornim radom moze da se postigne mnogo pozitivnih rezulatata, SNS je odgovornom politikom i radom obezbedio zdrav temelje srpskoj ekonomiji.

Sara

18.06.2019. 08:13

Srbija se ne boji opozicije ni njenih pretnji, neće odustati od politike koja izvlači Srbiju iz krize.

Strahinja

18.06.2019. 08:40

Jedinstveno treba stati u odbranu interesa građana. Sujete i lični interes ostaviti po strani.

Cane

18.06.2019. 08:50

Ovo su samo dobronamerne zamerke koje mogu uticati na određene funkcionere da se poprave.

Jovan

18.06.2019. 08:50

Ово "рибање" од стране председника је сасвим оправдано.

Dado 7911

18.06.2019. 08:52

Vučić je u pravu treba podmladiti stranku i očistiti je od onih koji u politici vide samo li ni interese!

Nikoletka

18.06.2019. 10:08

Teske reforme i naporan rad koji je dao rezultate je svakako velicina i zasluga predsednika.Njegovom pojavom imamo sigurnu luku u koju je Srbija uplovila i stigla jaca nego ikad.