Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић борави на Малдивима, где се састао са највишим званичницима те земље а такође представља Србију на Међународној конференцији „Малдивски партнерски форум“ под називом „Инвестирање у отпорне и одрживе Малдиве“.

На конференцији ће бити представљена платформа за размену мишљења између Владе Малдива и њених билатералних и мултилатералних партнера.

Ђорђевић је рекао да је посета Малдивима прилика за разговор о укупним билатералним односима Србије са Републиком Малдиви, као и о могућностима за унапређење сарадње двеју земаља у свим областима од заједничког интереса.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Premijer Gvineje Bisao demantovao priznanje Kosova

Како каже, ова посета је и у склопу обележавања 45. годишњице успостављања дипломатских односа Србије и Малдива.

Србија придаје велики значај јачању сарадње са Републиком Малдиви, са којом постоје бројни потенцијали за развој односа, посебно у областима трговине, туризма, здравства и спорта, а заинтересовани смо и за отварање Почасног конзулата на Малдивима“, рекао је министар.

Током посете Малдивима министар Ђорђевић састао се и са председником Малдива Ибрахимом Мохамедом Солихом са којим је разговарао о унапређењу сарадње са Србијом и учвршћивању традиционално пријатељских односа са Републиком Малдиви, наводи се у саопштењу Министарства.

Председник Малдива Ибрахим Мохамед Солих истакао је да му је веома драго што постоји жеља са српске стране за унапређењем сарадње и додао да ће то бити веома значајно за његову земљу.

Током посете министар Ђорђевић имао је билатерални састанак са министром иностраних послова Абдулом Шахидом.