Потпредседник СНС Марко Ђурић изјавио је данас да су Борис Тадић и Вук Јеремић међу последњима који имају право да причају о Косову и Метохији, јер управо они ништа нису учинили како би се спречила самопроглашена независност Косова 2008. године.

"Тада су побегли у Румунију и осудили саопштењима, а касније дали конкретан допринос, и дилетантским питањем пред Међународним судом правде ударили ексере на ковчег те и такве независности. Коначно, 2011. године Тадић и Јеремић постављају прелазе између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку", навео је Ђурић у изјави за јавност.

Он каже да српски народ не заборавља да су Тадић и Јеремић изгубили Црну Гору, као и да је на њихов захтев одлучивање о Косову и Метохији измештено из Уједињених нација на терен Европске уније.

"Тадић и тада његов саветник Јеремић ''чувени'' су и по томе да су, док је Тадић руководио војском, расформирана Трећа армија, укинут легендарни Приштински корпус и смањени људски, технички и оружани капацитети наше војске", навео је Ђурић.

Резултат њихове власти, напомиње он, мери се у мање квадратних километара наше земље, разореним фабрикама, хиљадама терориста које су пуштали на слободу...али и пунијим њиховим и џеповима страначких колега и представника те власти.

Због свега, истиче потпредседник СНС, Тадић и Јеремић немају морално прво да било коме деле лекције о томе како се на међународној сцени бране интереси Србије, јер наша држава никада није била понижавана, побеђивана и дељена као у време њихове власти.

"Последице њихових погубних дипломатских потеза, којима је Србија себи везала и руке и ноге у борби за заштиту својих државних интереса на Косову и Метохији, можда највише осећамо данас", закључио је Ђурић.