Српска листа саопштила је вечерас да је Вук Јеремић заседао са својим саборцима у албанском ресторану "Бујана" у Гњилану.

"Након недавног "бала вампира", када су у Приштини гостили Била Клинтона и Мадлен Олбрајт, данас су Албанци црвени тепих прострли за најдражег госта - Вука Јеремића, у знак захвалности за легализацију независности Косова", навела је Српска листа у саопштењу.

Српска листа додаје да је Јеремића и његову свиту дочекао Ненад Цветковић Чичко, који је, како кажу, због силовања провео три године у затвору.

Прочитајте још:
КЛИНТОН И ОЛБРАЈТОВА У ПРИШТИНИ: Тачи одликовао бившег америчког председника; Блер: Спречили смо масовна убиства

"Цветковић је 2011. и 2016. године пријављен полицији због сексуалног узнемиравања. А Срби из Гњилана се сећају да је Јеремићев домаћин 2012. године цинкарио Србе албанској обавештајној служби, која је пет српских полицајаца због његове пријаве лишила слободе", пише у саопштењу СЛ.

Они оцењују да је Јеремић на КиМ нашао "очигледно себи правог представника Савеза за силовање и вешање," као и да је тако јасно показао ко је и шта је, заседавши са својим саборцима у албанском ресторану "Бујана" у Гњилану.

"У тренутку док Приштина српским званичницима, чак и српским спортским колективима забрањује улазак на Космет, Албанци Вуку Јеремићу простиру црвен тепих и госте га у албанским ресторанима", наводи СЛ.

Та странка истиче и да док председника Александра Вучића албански медији најгоре вређају, о Вуку Јеремићу имају само речи хвале.

"Сваком честитом Србину на Космету ово је јасна порука ко је какав и ко за чије интересе ради", закључује се у саопштењу.