Председник Србије Александар Вучић наставио је данас у Бољевцу кампању "Будућност Србије", у оквиру које обилази Зајечарски округ.

Вучић је посету том округу почео обиласком фабрике пољопривредних машина ФПМ "Агромеханика" у Бољевцу која је основана 1961. године, а данас је један од највећих произвођача у Југоисточној Европи.

Окупљени грађани и запослени дочекали су председника са заставама на којима пише "За будућност Бољевца".

Председника су испред фабрике сачекали директор компаније Бранислав Рајић и председник општине Бољевац Небојша Марјановић.

У обиласку, уз председника, био је и министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

После фабрике у Бољевцу, председник Србије је на Ртњу обишао новоизграђени хотел "Ромонда".

Вучић је затим посетио и Сокобању где се сусрео са грађанима испред хотела "Здрављак".

У селу Жучковац Вучић је обишао засад јабука Тера Оптима и састао се са локалним пољопривредницима.

Председник је затим стигао у Књажевац, где је посетио фабрику дечје обуће ФАЛК ИСТ и винарију “Јовић” у Потркању.

Завршно обраћање председника Србије и председнице Владе Србије Ане Брнабић предвиђено је за 17 сати у Зајечару.

Прочитајте још:
* Фабрике чувају будућност Србије

12:27 - ВУЧИЋ У ПОСЕТИ "АГРОМЕХАНИЦИ"


Председник Вучић је посету зајечарском округу почео обиласком фабрике пољопривредних машина ФПМ "Агромеханика" у Бољевцу која је основана 1961. године, а данас је један од највећих произвођача у Југоисточној Европи.

Компанија има 250 запослених и у производњи примењује најмодерније машине и технологије, а производни програм чине две групе производа - прикључци за тракторе и самоходне машине.

Фабрику је у јуну прошле године посетила премијерка Ана Брнабић и тада је навела да је ФПМ Агромеханика велики домаћи инвеститор и да је након успешне приватизације од 2007. године имала више од 10 милиона инвестиција у погоне, као и да је у току реализација додатних инвестиција већих од пет милиона евра.


Око 70 одсто годошње производње се извезе на тржишта западне Европе, Алжира, Украјине и бивших република СФРЈ.

Та бољевачка фирма сарађује са индијском компанијом Соналика, чије тракторе Солис склапа у Бољевцу.

12:33 - ВУЧИЋ: ЗНАЧАЈНЕ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ПОДИЗАЊЕ ИСТОКА ЗЕМЉЕ


Држава ће обезбедити значајне субвенције за подизање привреде на истоку земље, изградити путеве и другу инфраструктуру, како би задржала становништво и поспешила већи наталитет, поручио је данас у Бољевцу председник Србије Александар.

У обраћању грађанима током посете обиласка фабрике пољопривредних машина ФПМ "Агромеханика" у Бољевцу, у оквиру посете зајечарском округу, Вучић је истакао да је најважније да опстане наш народ у Бољевцу и у другим местима.

Упозорио је да је у зајечарском округу за 40.000 смањен број људи у претходних 20 година.

Рекао је да та фабрика има сада 250 запослених и да ће запослити још 60 радника и да је отварање радних места једна од начина да се задржи становништво.

12:49 - ВУЧИЋ: ХИТРО ЋЕМО РЕАГОВАТИ

Вучић је током посету Бољевцу рекао да ће држава хитро реаговати и помоћи субвенцијама за машине и новозапослене раднике.

Морамо да решавамо и питање снабдевања водом и то ћемо урадити за села Подгорац, Сумраковац, Савинац и друга. Видећете ускоро и машине за градњу локланих путева, јер желимо да повежемо све правце према Зајечару и Бору".

Председник каже да смо највише изгубили становника у том делу Србије у периоду између 2000. и 2010. године и замолио грађане да имају у виду да без више деце нећемо имати будућност, колико год фабрика, путева и било чега градили.

"Шта ће нам територија и све ако немамо будућност, само размислите о томе", нагласио је Вучић.


Навео је, такође, да смо само у Зајечару у последње две деценије изгубили 16.5000 људи, у Књажевцу 12.000, Сокобања са 17.000 на 14.000 људи, а у Бољевцу 4.500 људи.

Вучић је најавио да ће држава покушати да доведе инвеститора за отварање фабрике дрвне индустрије и све друго што је потребно како би грађани могли да живе боље.

Каже да ће још долазити у Бољевац и покушати да помогне на све начине.

13:07 - ВУЧИЋ: ХВАЛА НА ПОДРШЦИ


Председник се током посете Бољевцу захвалио грађанима на подршци и поручио да без тога држава ништа не би могла да уради.

Вучић каже да ће из године у годину бити све веће пензије и да ће грађани живети боље, као и да ће држава наставити да контролише јавне финансије.

Нагласио је да се у тој фабрици у Бољевцу примењује дуално образовање и да већ даје прве резултате.

Додао је да су то у Европи одавно урадили и да можда каснимо са тим, али, што би рекла пословица - никада није касно или боље икада него никад.

Каже да је Бољевац у трећој категорији општина по развијености и да може да добије и значајнију подршку.

Вучић је приметио да председник општине Бољевац Небојша Марјановић има пет синова и истакао да је то добар пример и да би волео да и други председници општина имају толико деце.

13:22 - ВУЧИЋ ОБИШАО НОВОИЗГРАЂЕНИ ХОТЕЛ РАМОНДА НА РТЊУ

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас, у оквиру кампање “Будућност Србије”, а у посети Зајечарском округу, новоизграђени хотел Рамонда на Ртњу, који ће вечерас бити свечано отворен, а прве госте ће примити од 1. јула.

Хотел је назван по цвету који расте на Ртњу, а који је симбол српског страдања у Првом светском рату али, како је за Танјуг рекао консултант инвеститора хотела Рамонда Радомир Санчевић, уједно и симбол регенерације.

Окружен нетакнутом природом, на 600 метара надморске висине, хотел Рамонда се простире се на 3.500 квадрата, а у њега је до сада, у првој фази, уложено преко пет милиона евра и запослено је 58 радника, који су већином из Бољевца и неколицина њих из суседне општине - Соко Бање.


За другу фазу, испричао је Санчевић, планирано је проширење капацитета смештајних јединица, којих тренутно има 21, подељених у 10 категорија, са укупно 80 лежајева.

План је још 30 јединица и мултифункционална сала за 300, до 350 људи што ће умногоме утицати да овај хотел и дестинација буде интересантна и за веће групе, каже Санчевић.

“Наша идеја је била да на овој мистичној планини, која је потпуно непозната и неистражена, чек више домнаћим него страним туристима направимо објекат која ће привући клијентелу која жели комфоран и савремени хотел и тако смо кренули пре три године”, рекао је Санчевић додајући да је хотел грађен три године и да је изазов представљало како уклопити архитектуру у нетакнуту природу и у старо рударско насеље.

13:33 - ИЗАЗОВ И РАДНА СНАГА

Консултант инвеститора хотела "Рамонда" Радомир Санчевић истакао је да је изазов био и радна снага, и додаје да је 1.900 радних сати утрошено на едукацију младих људи из Бољевца, који никада у животу нису радили у хотелијерству, нити су завршили хотелијерство.

“Ми смо имали дугачак процес проналаска људи, селекције, регрутације, едукације које смо радили и у Београду и у Врњачкој Бањи. На конкурс за 58 радника пријавило се преко 500 људи, 60 одсто њих је било високо образовних, а општина је препознала наш ентузијазам и основали смо заједно дуално одељење, где ће наши менаџери бити инструктори за занимање туристички техничар”, казао је Санчевић.

Истакао је да је у плану да се образују врхунски кадрови који ће радити не само овде, већ и широм Србије и ван наше земље.

“Наша идеја је да Ртањ и ово насеље процвета поново уз овај хотел. Ми смо организовали и земљорадничку задругу, у којој од пољопривредника овог краја откупљујемо месо, месне прерађевине, млеко, воће и поврће и на тај начин имамо још стотинак породица које ће пласирати своје производе у хотел”, наводи Санчевић.

13:42 - АКО СЕ НАЂЕ ЗЛАТО КОД БОЉЕВЦА - НЕЋЕ ОТИЋИ У ПОГРЕШНЕ РУКЕ

Председник Србије Александар Вучић је рекао, на питање новинара да ли ће се отварати рудник злата у Савинцу код Бољевца, да је још рано говорити о томе, али да ако буде утврђено засигурно да ту има злата - оно неће отићи у погрешне руке.

Вучић је рекао - да проверимо ми то све, да се не радујемо злату пре него што смо га засигурно нашли.

"Али, не брините, нећемо дати да оде у погрешне руке, као што су неки други некада давли истражна права да би добили по 100.000 евра у свој џеп", нагласио је Вучић.

Медији су пре две године објавили да је канадска компанија "Мундоро" пронашла златну жицу у околини бољевачког села Савинац, то јест да је на дубини од стотинак метара откривен слој од 12 метара у коме садржај злата износи цак 30 грама по тони, а сребра 171 грам.

14:48 - ВУЧИЋ: ВЕЋА УЛАГАЊА У ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛ СОКОБАЊЕ

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас Сокобању и најавио већа улагања у то благо наше земље, које бележи све већи број туриста.

Вучић је рекао да је 2017. године Сокобања имала 53.000 гостију, а у 2018. чак 102.000, као и да је у првих пет месеци ове године забележен раст броја туриста од 17 одсто.

Вучић је рекао да је први пут као председник у посети Сокобањи, али не и последњи пошто ће доћи да види шта је све урађено.Најавио је да ће држава покушати да пронађе инвеститоре за хотеле Турист и Здрављак.

Каже да је број туриста у Сокобањи толико повећан захваљујући ваучерима, за које је раније добио идеју од некадашњег словачког премијера Роберта Фица, а одмах је прихватио министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Вучић каже да је ове године око 40.000 ваучера или трећина од укупног броја завршило у Сокобањи, као и да очекује да следеће године ту буде искоришћено 70.000 ваучера, јер ће бити више средстава за ту неману.

Додао је да ту долазе у великом броју и пензионери и незапослени да проведу одмор или да се лече.Како је рекао, у Сокобањи мора да се направе и пречиштачи за отпадне воде, да се уради излаз на Коридор 10 за шта је потребно око шест милиона евра: за петљу око 2,5 милиона и за приступни пут 3,6 милиона евра.

"Спремно смо да више улажемо у путеве, али мора много путева да се ради. Да почнемо да радимо и канализацију, бар у центру Сокобање за шта ће се користити средства европских банака и европски фондови. Такође, за развој пољопривреде у овом крају користиће се ИПАРД фонд".Вучић додаје да ће држава све више улагати у Сокобању и додао да није Сокобања данас срећна што је он дошао у посету, већ што виде да држава има више новца, а то је успело захваљујући разумевању, поверењу и стрпљењу грађана који су схватили да је земља морала да прође кроз тешке реформе.

"Не пролази више код народа - гласај за мене, биће све лако", констатовао је Вучић.

Председник је додао и да је Сокобања можда и најстарија бања у Србији, која постоји више од 180 година, прелепа је, али мора да буде још лепша и уређењија, на чему ће се, каже, радити.

"Обећавам вам да ћу пре краја године доћи у Сокобању да положим рачуне и кажем колико смо новца уложили", поручио је председник грађанима.

Поновио је да је посао државе да чува мир, да иде напред, да расте углед Србије у свету, али да истовремено економија расте.

Ипак, указао је да је из Сокобања за 20 година остала без скоро 5.000 људи.

"Даћемо посао, биће посла, а молим вас да водите рачуна да ми без деце не можемо. Без деце немамо будућност и молим вас да помогнемо Србији", замолио је председник Вучић.

Вучића су на платоу испред хотела Здрављак дочекали грађани и рудари из рудника Соко.

15:22 - ОВДЕ ЈЕ ЛЕПШЕ НЕГО У ИТАЛИЈИ

Председник Александар Вучић, данас је у Зајечарском округу, обишао засаде јабука "Тера оптима" породице Јокић и у разговору са локалним пољопривредницима рекао да држава помаже прерађивачку индустрију посебним подстицајима.

Јокићи, иначе из Тополе, пренели су му да су првих 10 хектара јабуке засадили 2014. године, у селу Жучковац, јер је крај погодан за воћарство, због идеалне надморске висине.Милош Јокић, један од млађих чланова породице и власник плантаже, студије је завршио у Барселони, али се вратио у Србију и у своју земљу донео знање и искуство Шпанаца у воћарству.

У плану им је да граде хладњачу у Тополи, од 2.500 тона, која би служила искључиво за прераду, јер дугорочно желе да буду извозници.

Вучић је истакао да држава за прераду воћа даје посебне подстицаје, не само преко Министарства пољопривреде.Указао је на значај прерађивачке индустрије, која, каже, доприноси да не зависимо само од других тржишта, већ да оно што се преради може да "стоји" дуже и да се извози.

"Тражите помоћ и добићете, 50 одсто можете од државе за то што вам треба. Спремни да дамо, јер са тим имамо проблема", рекао је Вучић.

Јокићи планирају да у Жучковцу направе и малу хладњачу за складиштење јабука, пре транспорта.Највећи део воћа извозе, али не директно, због регулативе и недостатка хладњаче.

Шетајући кроз засаде јабуке на 33 хектара, председник је констатовао да плантажа дивно изгледа и да је, утисак је, лепше него у Италији.

"Обишао сам целу Италију, Пијемонт и Тоскану, али нешто овако лепо нисам видео. Ово је дивна Србија, породици Јокић хвала на овоме, и дај боже да зарадите још много више и да нам Србија изгледа овако", пожелео им је Вучић.Јокићи имају 33 хектара под јабуком, а план је да до краја године засаде још 20 хектара.

Имају 10 стално запослених радника, али у време сезонских радова буде и по 100 "сезонаца", углавном из села Жучковац, у којем живи 400 људи, од којих је 200 радно способни.

15:54 - ВУЧИЋ: БРЗА ОБНОВА ПУТА ЗАЈЕЧАР - КЊАЖЕВАЦ

Председник Србије Александар Вучић је, након што је закаснио у посету Књажевцу због лошег пута, најавио хитну обнову путног правца Зајечар - Минићево - Књажевац.

Вучић је захвало великом броју људи што су га сачекали и истакао да ће већ за неки дан почети радови на том путу, кључном за тај крај.

"Желимо још више да развијамо Стару планину као туристичко место, али и да подстичемо воћарство. Сви питају за халу која кошта три милона евра, нећу да обећавам, али покушаћемо да што пре кренемо у изградњу", рекао је Вучић.

Каже, такође, да ће држава покушати "да заврши посао око ИМТ-а и за тај простор да се добије 90 или 100 милиона".

"Онда ће прво радници, као првог реда повериоци, да се намире, али је много важније да ће то значити да покушамо да доведемо још једног инвеститора и да имате још једну фабрику у Књажевцу и да тиме гарнатујете сигурну будућост својим породицама", поручио је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић је приликом посете Књажевцу поручио пензионерима да ће ове године имати веће пензије, као и да ће бити повећане плате у јавном сектору и то без повећања јавног дуга.

Упозорио је да смо у Књажевцу изгубили трећину становника у последњих 20 година и да су за то криви они који су уништили фабрке.

"Зато ћемо посебно Тимочком округу да помогнемо", казао је Вучић и додао да мора и додатно да се подстакне рађање деце у том делу Србије.

Даћемо све од себе да Књажевац изгледа много другачије и боље већ за неколико месеци, а не година, поручио је Вучић.

16:15 - ВУЧИЋА У КЊАЖЕВЦУ ДОЧЕКАЛИ ЗАСТАВИЦАМА СРБИЈЕ

Председника Вучића су у Књажевцу дочекали грађани са транспарентном "Будућност Србије, будућност Кањажевца" и са заставицама Србије.Ту је био и председник општине Милан Ђокић.

Пре него што се Вучић обратио грађанима, пришао му је Верољуб Катић, бивши радник компаније ИМТ у Књажевцу, који га је питао када ће бити решен статус 68 радника те компаније који су изгубили посао када је фабрика отишла у стечај и нису прошли социјални програм.Катић је од председника тражио да се тим радницима повеже радни стаж који им није уплаћиван од 2004. до 2008. године.

Вучић је рекао да ће бити размотрен тај проблем и затражио да се његовом кабинету достави документација.16:56 - ВУЧИЋ ОБИШАО ФАБРИКУ ОБУЋЕ

Вучић је током посете Књажевцу затим обишао фабрику обуће Falc East и у разговору са једним од власника фирме Марчелом Амброзијем обећао да ће држава дати озбиљне субвенције уколико преселе више погона из Бразила у Књажевац.

Председник је додао да ће добити посебне субвенције за машине.

"Пружили смо руку један другом, а то код значи да је склопљен договор", рекао је Вучић, а Амброзије је рекао да му је драго због тога.Од 2004. године, када је италијанска компанија Falc East Србија купила књажевацку ”Леду”, те фабрике ”Тоза” у Зрењанину и ”Фрушка гора” у Руми, у процесе модернизације технологије производње уложено је близу пет милиона евра.

Данас, у погонима Falc East Србија ради више од 1.300 радника. Они годишње произведу 1.200.000 пари ципела за децу и одрасле.У Компанији Falc East д.о.о. Књажевац произведе се сваке године око милион пари обуце за децу и одрасле.

Готово целокупна производња извози се на тржишта Америке, Европске уније, Уједињених Арапских Емирата, Кине и Индије.

17:09 - ВУЧИЋ ОБИШАО ВИНАРИЈУ ЈОВИЋ У ПОТРКАЊУ

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас винарију Јовић у Потркању у Зајечарском округу, а испред винарије дочекали су га мештани.

Једна од окупљених захвалила је председнику што јој је одговорио на писмо које му је раније упутила, а чиме ју је, како је рекла, обрадовао и замолила га да држава да средства како би се њиве које су комасиране увеле у катастар.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, који је заједно са председником обилазио винарију, рекао је да ће кроз нову комасацију бити уписано 7.000 хекара земље у катастар.
Током обиласка, председника су власници породичне винарије упознали са тиме да производе шест врста вина, као и вишњицу - воћно вино од вишања из њиховог засада.

Како кажу, најпознатији су по производњи вранца, а од белих вина призводе и шардоне, совињон и сајски ризлинг.

Један од власника винарије Јован Јовић рекао је за Тањуг да се већ генерацијама баве производњом грожђа и вина као и да производе вино са заштићеним географским пореклом.Према његовим речима, капацитет подрума износи око 150.000 литара, а годишње произведу од 40 до 50 литара вина.

Својих седам производа Јовићи пласирају на српско тржиште, а што се тиче извоза вино из винарије Јовић било је доступно купцима у Немачкој, Италији и Америци.

17:53 - ВУЧИЋ: ВЕЛИКА КОМПАНИЈА ДОЛАЗИ У ЗАЈЕЧАР, ЗАПОСЛИЋЕ 2.000 ЉУДИ

Председник Србије Александар Вучић објавио је данас да је постигнут договор са једном великом компанијом, која ће направити фабрику у Зајечару, и већ од јануара до јуна запослити 2.000 људи.

Са том компанијом ће у наредних месец дана бити потписан уговор, рекао је Вучић на скупу у Зајечару у оквиру кампање „Будућност Србије“ и истакао да је то велика и важна вест, али да још не може да саопшти о којој компанији је реч."Од јануара креће запошлљавање и за шест месеци биће запослено у новој компанији, новој фабрици, 2.000 људи тимочког округа. То је најважнија вест која се деценијама чекала", истакао је Вучић.

Председник каже да ће то значити будућност за 2.000 породица, али и много више новца за Зајечар, много добрих путева, решавање питања канализације, водовода и других инфраструктруних проблема.Истакао је да се држава борила месецима и годинама за довођење такве компаније у Зајечар, пошто су до сада углавном инвеститори у последњем тренутку одустајали од тог града.

"Добио сам коначну потврду, молили су ме да не говорим име компаније, али договор је постигнут", истакао је Вучић.


19:12 - ОСТАНИТЕ У СРБИЈИ, МОЖЕМО БИТИ САМО БОЉИ

Председник Александар Вучић поручио је данас да ће држава улагати у исток Србије, а грађане тог и осталих делова Србије позвао је да не напуштају земљу и замолио да му се придруже у борби за бољи живот "у нашој лепој земљи".

Немојте да кажете "сви су исти", јер нисмо сви исти, постоје људи којима је стало пре свега до Србије, до њене боље будућности, који се боре за Србију, и за сваки педаљ наше земље, рекао је Вучић на митингу у Зајечару, којима је завршио данашњу обилазак Зајечарског округа у оквиру кампање Будућност Србије.

"А ми ћемо учинити све да пристојној Србији омогућимо да лепо живи од сопственог рада", поручио је председник Србије и додао да ће учинити све да нико у Србији нема зараду мању од 30.000 динара, какав год посао да ради.Важно је, истиче, да људи остају у свом крају и не одлазе у иностранство, јер ни у чему нисмо слабији од других, већ можемо у много чему да будемо бољи.

А све који су отишли у иностранство замолио је да размисле да се врате у Србију са свим знањем које су стекли и да га уложе у своју земљу.

Додао је да се секира када у новинама види наслове о идеалним зарадама у Немачкој.

"А, за кога радите?", упитао је Вучић и замолио људе из иностранства да размисле да се са оним тим што су научили врате у Србију и да уложе у своју земљу.

"Нисмо ни у цему слабији од њх, а можемо у много чему да будемо бољи. И зато нам је потребна вера и снага, жеља и порбеност, поверење, јер без тога неће ништа са неба да падне", рекао је Вучић.

Он је још једном упозорио на страшне податке о одливу становништва, јер у Зајечарском округу живи готово 40. 000 људи мање него пре 20 година.

"То морамо да променимо и зато ћемо да улажемо", поручио је председник Србије.

Председник је истакао да се у Зајечару ради здравствени центар, у који држава улаже 20 милиона евра."То је велика и важна вест за све, јер то значи бољи животни стандард и нормалан живот свих", подвукао је председник.

Такође, навео је да се извршити пуна реконструкција средњошколског центра, у који ће бити уложени додатни милиони, док се у нови стадион капацитета 8.200 места, по УЕФА стандардима улаже 17 милиона евра.

"То су огромне промене на које је Зајечар чекао деценијама. И свидело се то некоме или не, то су резултати који омогућавају боји живот људи", рекао је Вучић.

Улагаће се и у путну инфраструктуру, повезивање Зајечара са Старом планином, Неготивном, Кладовом, уз субвенције пољопривредницима и произвођачима снажније него било када, напоменуо је Вучић.

Како је рекао, потребна је подршка у жељи грађана да остану и опстану и да се боре за опстанак у свом крају и тако што ће имати више деце, јер све што се ради, нема смисла, ако то нема коме да остане.

"Да не констатујемо за 25 година да нас има 35.000, а било нас је 76.000 пре 20 година", упозорио је председник.

Како је рекао, због много лошег у претходном периоду и "лоповских" приватизација одлазили су нам људи.

"Молим вас да водите рацуна о Србији. Колико људи имамо да нам чувају границу према Буграрској и Румунији? То су нам пријатељи, али фале нам људи и молим вас да о томе водите рачуна", замолио је Вучић.Онима у Србији који прете поручио је да прете чим год хоће, али да насиља и насилног преузимања, пребијања и убијања људи у Србији као што је било раније - неће бити.

Доста су већ урадили против Србије, рекао је Вучић и запитао има ли у овом крају иједна фабрика да није уништена. Све је разорено, уништено, али полако дижемо привреду , примања, плате и пензије а да при томе не дижемо јавни дуг, што је веоам авжно да не бисмо деци остављали дугове, рекао је он.

"Србија је мирна земља, овде живе добри домаћини који желе само да живе од свог рада", рекао је он.

Све ово о чему говорим о расту и развоју Србије, каже он, било је могући захваљујући стрпљењу, енергији, вери и подршци људи.

Обећао је да ће за два месеца доћи да провери шта је урађено.

"Да ја не дођем, ма како то неком било смешно и неко ће рећи потребан је систем - да и радимо на томе, чекали бисте још шест или осам месеци. зато ћу долазити да контролишем, да вама полажем рачуне", рекао је он.

Вучић је указао да Србија нема великих проблема у економији, додајући да полако али сигурно излазимо из кризе, а то се види по броју аутомобила, расту животног стандарда, али оно што нам, каже, прави проблем за напредак и раст и за додатне инвестиције, је мир и стабилност.

Зато, каже, мроамо да толико улажемо у очување мира са Албанцима, што је тешка борба.

„Они само једну ставр желе, а то је да признамо независно Косово. Ништа друго их не интересује. Када кажемо „ајде да разговарамо о компромису" кажу „нема тога, хоћемо само да нас признате"", рекао је он поручивши да тако данас не може да се разговара са Србијом, да је то могло 2008. Или 2006.када нам се одвојила Црна Гора.Вучић је истакао да је доста било одвајавања и да је време да се Србија уједињује.

Поновио је да је важно да подигнемо наталитет јер нам је свуда мали број људи.

„Када бих могао у нашим породилиштима да знам да се рађа више деце, тек тада бих мирно заспао, јер бих тек тада знао да имамо бољу будућност. Не значи ништа ако побеђујемо, ако се исток ''гаси'', да нема људи који чувају наше границе", поручио је Вучић.

Вучић је рекао да је Србија била пред банкротством и да смо били најгори у региону по јавном другу, док сада само једна земља у реигону има нижи јавни дуг од Србије.

Додао је да се јавни дуг у нашој земљи и даље спушта, затим да незапосленост спуштена са 26 одсто на 11,7 одсто, а плате просечне да су подигнуте са 320 на 462 евра.

"Пре краја године биће значајан пораст плата и пензија и то ћете осетити у новчаницима. Долазићу да обилазим радове, а има их много. Живела наша једина и прелепа Србија", поручио је Вучић.