Стефановић: СзС сваки дан позива на насиље

Тањуг

15. 06. 2019. у 12:34

Стефановић: СзС сваки дан позива на насиље

Фото Тањуг

Не прође ни један једини дан да неко из опозиционог Савеза за Србију (СзС) не позива на насиље и због тога је социолог Јово Бакић саслушан у полицији
Не прође ни један једини дан да неко из опозиционог Савеза за Србију (СзС) не позива на насиље и због тога је социолог Јово Бакић саслушан у полицији, изјавио је данас министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

Према његовим речима, СзС од Бакића покушава да направи жртву.

"То је бесмислено. Тај човек је у интервјуу рекао што упадају у Јавни сервис, ако нису понели дуге цеви. Читав интервју суштински позива на насиље, каже да људе на улицама треба пребијати, пребијани су када се променила власт у име Милошевића", рекао је Стефановић на ТВ Пинк.

Како наводи. Бакић је прво рекао да ће он некога јурити по улици да га пребије, а потом је демантовао да је то рекао и да не би упао у Јавни сервис, већ да то треба да ураде нечија деца.

"Треба да пошаљемо нечију децу да то ураде за њега, да би се он и његови из СзС дочепали власти. То је суштина поруке. Они морају да промене власт да би је се дочепали, а пошто им не иде баш на изборима, онда тврде да избори нису регуларни, а онда Јово Бакић објасни како треба да се промени власт. То је дугим цевима, али не баш он, него неко други, а када дођу да дају изјаву у полицију, онда су сви као мале маце", рекао је министар.

Према његовим речима, СзС позива на насиље сваки дан и додаје да никада неће заборавити трибину Борка Стефановића у Ваљеву када је рекао да Србија треба да има украјински сценарио.

"Онда су се сви прали од тога, али сваких неколико дана неко из СзС и ових који их подржавају у својим изјавама позивају на пребијање људи који не мисле исто као они. Очигледно је да Бакић црта како они замишљају промену власти", сматра Стефановић.

Додаје да је огромна огорченост обичних људи у Србији на њихово понашање и разуме да они то не виде.

Каже да се лидери СзС се крећу у уском кругу људи у ком једни друге тапшу по рамену и говоре да су дивни и храбри

"Разумем да они по сваку цену желе власт, то избија из сваке њихове реченице, Бошко Обрадовић је рекао један дан да треба да имамо руске базе, а следећи дан се среће са Палмером у америчкој амбасади ", рекао је министар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (57)

Lol

15.06.2019. 13:17

SZS vodi losu politiku koja gradjane Srbije moze odvesti na dno pa im nista drugo nepreostaje osim da vrse nasilje i linc.

Sandrita

15.06.2019. 15:18

Svi smo svedoci svakodnevnog nasilja i terora na delu koje sprovode aktivisti i pristalice SzS.

Serbinator

15.06.2019. 16:00

Ja sam mislio da su sociolozi ljudi koji se bave drušvenom naukom a ne pozivanjem na nasilje u društvu kao što to radi Bakić.

Serbinator

15.06.2019. 16:01

Političari Saveza za Srbiju nikako da ukapiraju da nasilno ne mogu da pridobiju glasače, ne želi ih narod.

Todor

15.06.2019. 16:07

Opozicija svojom destruktivnom politikom provocira i podstiče psihički labilne osobe na nasilje.

Aleksa

15.06.2019. 16:38

To je program Szs, nasilje, pretnje, motorne testere, skidanje znakova, satori u parku... zalosno!

Milan

15.06.2019. 17:04

Još samo malo, pa ih više neće biti. Sve manje i manje ih građani podržavaju.

nn

15.06.2019. 19:14

Opozicija je sposobna jedino za sprovodjenje nasilja, koje je izvor njihove slabosti i nesposobnosti da postignu bilo kakav pozitivan uspeh, igraju prljavo u cilju ostvarivanja licnih interesa.

Hana

16.06.2019. 07:35

Politika nasilja je jedina politika koju SzS poznaje i priznaje. Oni za drugu politiku ne znaju!

nena

16.06.2019. 08:56

Obni su u svom nezadovoljstu velikom i jedino nasilje znaju da propagiraju, sramota.

Egon

16.06.2019. 08:59

Odavno su se pokazali sta je njihova politika, zato im je podrska takva kakva jeste.