Не прође ни један једини дан да неко из опозиционог Савеза за Србију (СзС) не позива на насиље и због тога је социолог Јово Бакић саслушан у полицији, изјавио је данас министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

Према његовим речима, СзС од Бакића покушава да направи жртву.

"То је бесмислено. Тај човек је у интервјуу рекао што упадају у Јавни сервис, ако нису понели дуге цеви. Читав интервју суштински позива на насиље, каже да људе на улицама треба пребијати, пребијани су када се променила власт у име Милошевића", рекао је Стефановић на ТВ Пинк.

Како наводи. Бакић је прво рекао да ће он некога јурити по улици да га пребије, а потом је демантовао да је то рекао и да не би упао у Јавни сервис, већ да то треба да ураде нечија деца.

"Треба да пошаљемо нечију децу да то ураде за њега, да би се он и његови из СзС дочепали власти. То је суштина поруке. Они морају да промене власт да би је се дочепали, а пошто им не иде баш на изборима, онда тврде да избори нису регуларни, а онда Јово Бакић објасни како треба да се промени власт. То је дугим цевима, али не баш он, него неко други, а када дођу да дају изјаву у полицију, онда су сви као мале маце", рекао је министар.

Према његовим речима, СзС позива на насиље сваки дан и додаје да никада неће заборавити трибину Борка Стефановића у Ваљеву када је рекао да Србија треба да има украјински сценарио.

"Онда су се сви прали од тога, али сваких неколико дана неко из СзС и ових који их подржавају у својим изјавама позивају на пребијање људи који не мисле исто као они. Очигледно је да Бакић црта како они замишљају промену власти", сматра Стефановић.

Додаје да је огромна огорченост обичних људи у Србији на њихово понашање и разуме да они то не виде.

Каже да се лидери СзС се крећу у уском кругу људи у ком једни друге тапшу по рамену и говоре да су дивни и храбри

"Разумем да они по сваку цену желе власт, то избија из сваке њихове реченице, Бошко Обрадовић је рекао један дан да треба да имамо руске базе, а следећи дан се среће са Палмером у америчкој амбасади ", рекао је министар.