БРУКА и срамота... Ово су углавном коментари и осуде недавно одржане наводно културне манифестације на сцени парка Буковичке бање у Аранђеловцу.

Општина је чувену позорницу, на којој су наступала врхунска имена из света уметности, уступила локалној школи глуме да на њој приреди дечји фестивал. После наступа хорова, малих рецитатора, глумаца, сликара, за финале чуван је специјални гост - извесни Зоки Шумадинац. Звезда "Јутјуба", по речима организаторке Фестивала "добар момак", а заправо неталентован скаредни лик кога је изнедрио вишедеценијски потпуни суноврат система вредности, обогаћен ријалити програмима и промоцијом социјалног талога.

Челници града кажу да нису знали ко је, организатори да га "воле деца", а стотине родитеља довело је малишане да виде свог идола. Испоставило се познатог по испразним и глупим песмама, наводним исцелитељским моћима и фотографијама у порно-позама са дечјим луткицама?

Прочитајте још - СКАНДАЛ У АРАНЂЕЛОВЦУ: Зоки Шумадинац певао на дечјем фестивалу

У ком то универзуму сме да буде оправдање организатора да баш тај шунд деца траже и воле?! Шта ако затраже нешто још горе? Број лајкова и прегледа одавно су једино мерило вредности јутјуб-канала који нам "подижу" децу. Снимке којекаквих будалаштина и грозота природно знатижељна деца гутају, а њихови творци тако постају звезде.

На сва звона се упозорава да лоше утичу на децу. Борба делује јалово, али ти ликови су макар остајали у виртуелном свету. Проблем је што су почели да силазе међу децу и, још горе, постају део приредби. Најтрагичније у свему је то што се Зоки и слични користе као опојни мамац који служи да се деца "навуку" и као успут послушају неку рецитацију. У овом ишчашеном огледалу наше стварности огледамо се сви ми. Ако се не тргнемо, Зокија ће нам посадити и у школе. Да деца лакше прегрме "досадно" градиво.