Председник Србије Александар Вучић упутио је вечерас писмо председнику Русије Владимиру Путину у коме му је честитао национални празник и поручио да је Дан Русије више од празника и светковина слободарства и независности уз које је руски народ очувао своју државност и утемељио данашњу Русију.


Председник Вучић је писмо прочитао на пријему поводом Дана Русије који је организовао одлазећи амбасадор Александар Чепурин:


"Поштовани председниче, драги пријатељу, примите моје срдачне честитке поводом националног празника, уз најбоље жеље за даљи напредак пријатељске Русије и благостање братског руског народа.


Дан Русије је више од празника. То је светковина сваког поносног руског грађанина, као и сваког пријатеља Ваше земље, који поштује непролазне вредности слободарства и независности", истакао је Вуцицћ у писму.


"Уз те идеале је руски народ, кроз историју, очувао своју државност, традицију и културу, и утемељио данашњу Русију, која, уз промишљено, пожртвовано и енергично лидерство, иде чврсто утемељеним путом успеха.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић честитао Путину Дан победе


Искрено ме радују достигнућа Русије и руског народа на унутрашњем и међународном плану и, као председник Србије, поносим се блискошћу наших двеју земаља.


Стратешки партнерски односи Србије и Русије, засновани на историјском пријатељству, као и на међусобном разумевању и поштовању, потврђени су Вашом недавном посетом. Она је била од великог значаја за даљи развој политичког дијалога и економске сарадње и оставила је траг у нашој заједничкој историји, али и у, слободан сам да кажем, душама српског народа.


Уверен сам да ћемо будућност српско-руских односа градити на том темељу, кроз остваривање конкретних заједничких пројеката", поручио је Вучицћ у писму руском председнику.


"Дозволите ми да Вам и овом приликом захвалим на доследној и активној подршци Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и помоћи у заштити наших државних и националних интереса.


Уз искрену захвалност на поштовању које показујете за Србију и српски народ, као и части које сте мени указали орденом Александра Невског, примите, екселенцијо, моје срдачне поздраве и изразе дубоког уважавања", закључио је председник Србије у писму упућеном Путину.