Председник Србије и Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић честитао је писмо председнику Европске народне партије (ЕПП) Жозефу Долу на резултатима избора за Европски парламент и изнео уверење да ће ЕПП наставити да блиско сарађује са својим чланицама на Балкану.

Прочитајте још: Орбан после победе на изборима за ЕП: Мађари верују да је Бриселу потребна промена

"Искрено Вам честитам на резултатима избора за Европски парламент. Највећи број мандата који је Европска народна партија освојила, показује да су напоран рад и посвећеност промовисању вредности и принципа ове политичке породице резултирали поверењем гласача", поручио је лидер СНС-а, саопштила је ова странка.

Вучић је навео да је уверен да ће Дол наставити да са успехом води породицу странака која заговара људско достојанство, слободу, одговорност, једнакост, правду, солидарност, тржишну економију и снажнију и уједињенију Европу, али и ближу сарадњу са чланицама на Балкану.

Прочитајте још: Макрон неће распустити доњи дом скупштине због победе Ле Пен

"Верујем да Српска напредна странка може значајно да допринесе основним цилевима Европске народне партије и Европе за све. Примите, молим Вас, моје срдачне поздраве и најбоље жеље за успешан рад у вођењу Европске народне партије", наводи се у писму председника СНС-а Александра Вучића.

СНС је придружена чланица ЕПП.