Шапић зове Дану

В. Н.

понедељак, 27. 05. 2019. у 11:03

Шапић зове Дану

Александар Шапић, Даница Грујичић

Патриотски блок цени др Грујичић. СПАС И ДСС желе нестраначку личност на челу

ПРЕДСТАВНИЦИ десно оријентисаних партија које би пред парламентарне изборе могле да се удруже у један блок, међу којима су ДСС и Шапићев СПАС, имају жељу да њихову листу предводи нека нестраначка личност изузетно успешна у свом послу. Како "Новости" сазнају, први пик им је Даница Грујичић, један од водећих неурохирурга у Србији.

Њу изузетно цени председник ДСС Милош Јовановић, који је то и истицао у неколико медијских наступа говорећи похвално о њеном раду, енергији, ентузијазму и борби за уређену земљу. Грујичићева, која није одговорила на телефонске позиве "Новости", својим акцијама и инсистирањем да се утврди утицај НАТО бомбардовања на здравље људи уклапа се у патриотски курс десних странака.

Иначе, према незваничним информацијама "Новости", нови патриотски савез ће формално бити озваничен почетком јесени. Разговори између лидера су у току и за сада нема неких непомирљивих препрека. Окоснице њихових програма и политичких циљева се уклапају, па ни бираче неће изненадити коалиција ДСС, СПАС, НСП и Здраве Србије.

Такође, према нашим сазнањима, лидер Здраве Србије Милан Стаматовић у последње време се дистанцирао од Савеза за Србију, чији је члан, али и од "Двери" са којима има потписан споразум о сарадњи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Александар Шапић: Погрешно је тражити оставку од Вучића

Према истраживањима, удружен патриотски савез готово сигурно би обезбедио места у парламенту. Према последњим проценама "Фактора плус", евентуална коалиција само ДСС и СПАС освојила би 6,6 процената гласова.

КАНДИДАТУРА

ДАНИЦУ Грујичић за председника Србије кандидовао је 2012. године Социјалдемократски савез. Освојила је 30.602 гласа или 0,78 одсто и завршила на последњем месту од 12 кандидата. Међутим, њена популарност седам година касније неупоредиво је већа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НОВОСТИ САЗНАЈУ: Професорка Грујичић директор Онкологије


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Snežana

27.05.2019. 11:20

Zanimljiva koalicija. Isprva mi nije bilo jasno šta u svemu tome traži Parović i njegov NSP, ali možda je i potrebno ići najšire moguće po tom patriotskom spektru i napraviti konačno nacionalnu alternativu. Doktorka Gruičić je naravno ključna i zaista bi bila pravi pogodak.

Roker

27.05.2019. 12:34

Jedino tako. Što šire moguće, koalicija Šapić-Jovanović-Parović-Stamatović sa doktorkom Nadom uliva nadu da ovde još ima Srba.

Deyan X

27.05.2019. 14:40

Zdrava Srbija nije za SzS. To im je bio totalni promašaj. Trebalo bi da udju u blok sebi bližim strankama. Sigurno ovaj blok.manje interesantan ljudima, ali realno moze do dobrog rezultata. Nisam suguran kolko doktori mogu biti i dobri političari. Mada, shvatam da im.treba neko popularan u narodu a to je dr. Grujičić

Dača

27.05.2019. 15:20

Od kada se počelo pričati o koaliciji Šapić, Jovanović, Stamatović i Parović postalo je zanimljivo na političkoj sceni, konačno neko ko ni Kurta ni Murta,ova ideja sa doktorkom Nadom mi se sviđa.Samo napred.

Nikola

27.05.2019. 15:26

Ova doktorka mi se sviđa, nema dlake na jeziku. Neka povede ove ljude i pomogne im. Koliko vidim DSS, SPAS, ZS, i NSP kvare planove ovih "velikih"