Директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића рекао је данас да Косово и Метохија никада неће бити део Албаније.

"Ниједан педаљ Србије то никада неће бити. То смо решили још у мају 1945. године када је поражен нацизам", саопштио је Ђурић.

Он наглашава да би Хашим Тачи као држављанин Србије и представник привремених институција у Аутономној покрајини Косово и Метохија морао да зна да Србија нема намеру да се уједињује са Албанијом, и да је сваки облик сепаратизма противан нормама домаћег и међународног права.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Đurić: Tačijevo ponašanje predstavlja šamar Srbiji i Evropi

Ђурић подсећа да је "Велика Албанија" фашистички пројекат, поражен 9. маја 1945. године и да је, поново позивати на њено стварање, и то на дан одржавања европских избора, шамар у лице Европи.

"Тим пре запањујуће је ћутање међународних званичника на позиве на комадање и распарчавање суверених и међународно признатих држава чланица Уједињених нација", навео је Ђурић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Đurić: Vučić i Srbi sa KiM - sedam zaključaka; Haradinaj da prihvati da je Kosovo deo Srbije

Било реакције споља или не, једно је сигурно - пројекат "велике Албаније", која комада и гута околне државе, биће поражен сваки пут када се појави на историјској сцени, закључио је директора Канцеларије за Косово и Метохију.