Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и амбасадор Републике Србије у Најробију Драган Жупањевац, присуствовали су данас у Моронију церемонији полагања заклетве поново изабраног председника Уније Комора Азали Асуманија.


„У име председника Републике Србије Александра Вучића и у лично име упућујем најсрдачније честитке. Верујем да ћете својим искуством и посвећеношћу напорно радити за добробит и даљи напредак Ваше земље”, поручио је Ђорђевић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Dačić: Interesuju me razgovori s onima koji su priznali nezavisnost Kosova


Како је саопштено из Министарства, он је нагласио да Србија веома цени подршку Уније Комора и да ће као одговоран и поуздан партнер и убудуће развијати билатералне односе са том земљом.


“Србију и Коморе одликују традиционално пријатељски односи који имају дугу историју, а верујем да ће у будућности бити још снажнији и бољи“, рекао је Ђорђевић.


Свечаној церемонији полагања заклетве у Моронију присуствовали су шефови дипломатских и конзуларних мисија као и међународних организација.


Унија Комора у новембру прошле године повукла је признање једностране проглашене независности Косова, након чега је дошло до интензивирања дипломатских односа Републике Србије са том земљом, подсећа се у саопштењу.