Министар одбране Александар Вулин поручио је данас Сулејману Угљанину поводом иницијативе Бошњачког националног већа којом се тражи специјални статус Санџака да најпре пита Бошњаке да ли су спремни да због његове похлепе уђу у сукобе и ратове.


"Нека пита своје сународнике хоће ли му дати своју децу да их потроши у свом лудилу. Бошњаци и Срби у Рашкој области живе добро и у миру, брину их исте бриге, радују исте ствари, и пођеднако их плаше будале које када нису министри у Београду траже рат за њихову фотељу", изјавио је Вулин коментаришући иницијативу БНВ иза кога стоји Угљанин.


Он је затражио од тужилаштва да делује и заштити мир и закон због, како је рекао, Бошњака и Срба, због све наше деце.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ZAHTEV ZA SPECIJALNI STATUS SANDžAKA: Skupština, vlada, guverner, demilitarizacija…


"Што један луд поквари хиљаде мудрих не могу да исправе. Делујте силом закона док будала не изазове силу по закону, а тада је касно", поручио је Вулин у саопштењу.


РУЖИЋ: ЕКСТРЕМИСТИЧКО ХУШКАЊЕ УГЉАНИНА


Министар дрзавне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић изјавио је данас да је садржина документа који предлаже Сулејман Угљанин веома опасна и да одише екстремистичким хушкањем с почетка 90-их година.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - NOVI SKANDAL SULEJMANA UGLjANINA: "Stefan Nemanja je zločinac"


Бошњачко национално вијеће (БНВ), иза кога стоји Сулејман Угљанин, покренуло је инцијативу којом се предвиђа успостављање специјалног статуса за регију Санџак.


"Било би му боље да схвати да је и даље заробљен у том времену, да је ретроградан, статичан, без креације и склон деструкцији, а можда у конкретном случају и самодеструкцији", навео је Ружић.


Он је оценио да "ово није ниста више него политички памфлет политичког дављеника жељног пажње и бесмисленог антидржавног воајеризма".


Према речима Ружића, одлучио је да то изјави у држави чије опхођење према мањинама хвали цео свет и све референтне међународне организације, у држави која својим законима и делима показује да је тих 13 одсто становништва који припадају некој мањини драгоценост ове земље.


"Ту драгоценост не може девалвирати и урушити дотични политички воајер, притом не водећи рачуна о припадницима мањине којој и сам припада, застрашујући све грађане Србије, не поштујући ни Устав ни законе државе у којој живи", поручио је Ружић.


Министар у цијој је надлезности и брига о мањинским политикама, подсећа и да Угљанин није имао ни приближан став према држави и начину на који се она опходи према мањинама док је био министар у њеној влади.