Реагујући на изјаву једног од лидера СЗС, Горан Ракић, председник Српске листе у  саопштењу за јавност истиче да председник Вучић ужива апсолутну подршку Срба са КиМ, а  да је Вук Јеремић , како истиче,  пајац, штеточина, шарлатан и марионета међународних тајкуна, и да , како наводи  у саопштењу за јавност,  треба да га буде срамота за злодела која је учинио српском народу али и   лажи које не престаје да износи.

- Јеремић је лицемер који је покушао да сахрани Резолуцију СБ УН 1244 својим дилетантним и глупим питањем Међународном суду правде, учинио је више на легализацији тзв. Косова него сви албански политичари и спонзори заједно - наводи се у саопштењу председника Српске листе Горана Ракића и додаје да се Јеремић „није сетио да се позове на Резолуцију СБ УН 1244 или да Борису Тадићу и Борку Стефановићу предочи да постављање граница између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку није у складу са Уставом Србије.

Србе на КиМ по  Ракићевим речима посебно иритира покушај блаћења директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића који са својим тимом свакодневно ради на решавању проблема српског народа, између осталог и проблема који је дилетантским питањем МСП-у, успостављањем границе између Срба и Срба и другим накарадним споразумима направио Вук Јеремић.  

Прочитајте још: Ракић: Победа српског јединства


- Оно што је нерешива енигма за овог тајкуна сумњиве имовине, зашто све ове предлоге о којима говори није имплементирао док је његов режим девастирао преговарачку позицију Србије.  Да ли  разлог лежи у белешкама Викиликса у којима се помиње, или зато што се у то време интересовао само за увећање свог иметка? -пита се у саопштењу за јавност Горан Ракић председника Српске листе.