Српска листа оптужила је Раду Трајковић да директно опструише истрагу истрагу убиства Оливера Ивановића и да је свесно  усмерава у правцу који желе поједини центри моћи као и да је за то како се наводи у саопштењу ове листе, "масно" плаћена. Из Српске листе оцењују да су управо "захваљујући" изјавама Раде Трајковић приштинском тужилаштву Недељко Спасојевић и Марко Рошић одвојени  од својих породица и више од шест месеци без основа притворени у албанском казамату.

- Добро је познато вишегодишње штеточинско деловање Раде Трајковић у српском народу док је живела на КиМ, зато је се Срби са Косова и Метохије гнушају и апсолутно је игноришу. Ипак, то јој не умањује способност да зарад туђих и сопствених интереса настави са клеветањем сопствене државе и председника, ниједног тренутка не осудивши Приштину за монтиране оптужнице и притварање без основа, антицивилизацијске мере против Срба, укидање основних људских права – наводи се у саопштењу Српске листе и додаје да напротив, Рада са Савског венца у томе свесрдно помаже Приштини, криминализујући сопствени народ на северу Косова и Метохије, државу и државно руководство.

Прочитајте још: СРПСКА ЛИСТА: Рада Трајковић наставља с лажима против свог народа

- Као што је гласно ћутала и када је Оливер Ивановић био годинама у затвору, а сада покушава да на његовој трагичној судбини политички лешинари – додаје се у саопштењу за јавност Српске листе која оцењује да имајући у виду стару изреку "лопов у поштење не верује" па ни  Рада Трајковић у искрене намере и дела Српске листе.