БЕОГРАД - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да ће се на састанку са представницима Срба на Косову водити озбиљан разговор о контрамерама на потезе приштинских власти.

"Упркос величанственој победи Српске листе очекујем поруку да сада нема спавања, него да треба де се ради за српске интересе. Имаћемо и озбиљан разговор о контрамерама на ово што Приштина ради, али све одлуке донећемо имајући у виду став Срба с Косова", рекао је Ђурић за РТС.

Ђурић је казао да ће одлука "каква год да буде, бити рационална" и донета на начин да буде "најбоља за Србију, а да сепаратистима у Приштини нанесе штету".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ђурић: Народ на КиМ нико не може да застраши

Он је говорећи о седници Скупштине о Косову која ће се одржати у понедељак, казао да је то право место где се разговара о "националном питању број један", и да ће председник Србије да изнесе "детаљну слику садашњег стања".

Ђурић је казао да је Канцеларија за КиМ припремила извештај који између осталог садржи детаље о 149 пројеката изградње, обнове и подршке срединама на Косову, као и о томе како је Приштина опструирала разговоре са Београдом.

"Неки су кукали о томе како нема дијалога, сада када им се нуди, кажу да неће да разговарају. Хоће да разговарају о приватним интересима као што је РРА агенција", рекао је Ђурић.