Председник Србије Александар Вучић честитао је данас председнику Владе Индије Нарендри Модију победу на парламентарним изборима, уз најбоље жеље за много успеха на одговорној дужности, како би и даље водио земљу и све њене грађане путем напретка и благостања.

Вучић је такође изразио задовољство што је имао прилику да упозна индијског премијера током посете Индији у јануару 2017. године и да добије "драгоцене савете".

"Импресиониран сам резултатима које Индија, с Вама као премијером, постиже у развоју привреде. То је свакако одраз успешних мера Владе, али и резултат знања и марљивости грађана, привредника и стручњака Индије. Уверен сам да ћемо у будућности заједничким радом искористити могућности да нашу економску сарадњу учинимо садржајнијом", навод се у честитки.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Indija: Modijeva stranka pobedila na opštim izborima

Председник Вучић је такође истакао да "Србија веома вреднује традиционалне пријатељске односе са Индијом, које карактеришу узајамно поштовање и разумевање", а посебно доследан став о поштовању свог суверенитета и територијалног интегритета, чиме "Индија на најбољи начин манифестује улогу градитеља праведног међународног поретка, заснованог на поштовању међународног права".

"Уз наду да ћу имати част да Вас у наредном премијерском мандату угостим у Србији, примите срдачне поздраве и изразе мог посебног уважавања", наводи се у честитки председника Вучића индијском премијеру Нарендри Модију.