Члан Председништва Српске напредне странке Лука Петровић огласио се саопштењем поводом изјаве председника београдске општине Стари Град Марка Бастаћа.

Саопштење преносимо у целости.

Црногорац Марко Бастаћ још једном бриљира са својим глупостима. Сад ће ненајављено да напада градилишта и грађевинске знакове.

Тако је најавио да ће да распише референдум, што наравно није у складу са законом и општинским овлашћењима, али шта њега брига. Kакви су му шефови Ђилас, Јеремић и Обрадовић, такав је и он.

Што Ђиласов потрчко није питао грађане Старог града да ли желе подземне контејнере који се распадају, да ли желе да задужи СРПЦ “Милан Гале Мушкатировић” за преко 90 милиона, да ли желе да уништи 5,5 тона индустријске соли коју је иначе требао да подели грађанима Старог града, а завршила је на страначкој акцији Ђиласовог савеза.

Шта грађани мисле о њему најбоље говори чињеница да је на последњим изборима, као кандидат за градоначелника на општини Стари град, од 55.725 бирача за њега гласало 1.706 грађана.

Прочитајте још - Лука Петровић: Ко Бастаћу даје за право да уништава нашу имовину?


Најгласнији противници радова, реконструкција и уређења су управо они који су наш град довели на руб пропасти и банкрота.

Ми смо успели да одговорном економском политиком из године у годину враћамо Ђиласове дугове, смањујемо незапосленост и сваке године имамо све више новца да уређујемо наш Београд.

Ми ћемо наставити да радимо још више, да сређујемо Стари град и наш Београд и то наши грађани виде, а нека Црногорац Бастаћ крене са својим тротинетом да обилази градилишта и знакове и имаће шта да види, јер се у Београду, хтео неко да то призна или не, никада више није радило и градило.