После Исе Мистафе, председника опозиционог Демокртаског савеза Косова и Аљбин Курти из Покрета „Самоопредељење“ објаво је на фејсбук профилу да ће почети са неопходним припремама за рушење актуелне владе Рамуша Харадинаја.

Наиме, Курти је планове објавио након састанка са Исом Мустафом у Приштини.

- Данас сам се срео са председником ДСК Исом Мустафом. Разговарали смо о политичкој ситуацији и иницијативи за гласање о неповерењу влади. Косову је потребан економски развој, а не институционална корупција- написао је Курти на друштвеној мрежи и додао да је са Мустафом договорио да ураде неопходне припреме за рушење владе.

Такође, како је навео, грађани Косова желе добро управљање, а не, како истиче, управљање које повећава јавни дуг, троши буџет и банкротира.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Курти почиње кампању за рушење Харадинаја и Тачија

Иначе, сусрет представника две најаче опозиционе странке у косовској скупштини уследио је на иницијативу Исе Мустафе, који ће се сусретси и са Шпендом Ахметијем, председником Социјалдемократске партије, треће опозиционе странке Албанаца у косовском парламенту али ове три странке заједно са 56 посланика немају довољан број од 61 гласа, колико је потребно за рушење ктуелне власти.
Д.З.