Заменик градоначелника Горан Весић каже да није тачна тврдња Драгана Ђиласа да ПКБ продаје механизацију јер нови власници не желе да се баве пољопривредом.

Весић је истакао да се продаје стара механизација ПКБ-а која више није у возном стању, набављена пре више деценија.

"Увек ми је задовољство да одговорим Ђиласу када га ухватим у некој лажи, а то се на његову жалост, догађа сваки дан. Данас је Драган Ђилас објавио да ПКБ продаје механизацију, покушавајући тиме да докаже да нови власници не желе да се баве пољопроведом, што је лаж", додао је Весић.

Истина је, наводи Весић, да су нови власници ПКБ-а купили два пута више нове и модерне механизације са којом се сада обрађује земља ПКБ.

"Како је изгледала та Ђиласова пропала механизација, а како изгледа нова механизација грађани могу да виде на сликама. И да се сами увере колико Ђилас лаже", навео је Весић на свом Фејсбук профилу, уз објављене фотографије.

Ђилас је раније објавио твит у вези са ПКБ-ом.

"Пошто су угасили живинарство, свињарство и повртарство, смањили производњу млека за 12 одсто, отпустили 300 људи, развој ПКБ-а су наставили распродајом механизације. Браво Вучићу! Браво Весићу!", навео је Ђилас на Твитеру.