СВЕ је више нервозе у редовима албанских лидера на Косову и Метохији, после саслушања бивших припадника ОВК пред Специјалним судом за злочине, а нарочито се то односи на Хашима Тачија и Кадрија Весељија. Саговорник "Новости" објашњава да се ова двојица челника већ данима "изокола" распитују које доказе српска удружења, односно породице српских жртава, имају о њима и почињеним злочинима.

Још више их брину, каже наш извор, докази које имају албанске породице чији чланови су, такође, били подвргнути зверским мучењима због тога што су одбијали да приступе терористичкој ОВК у акцијама против Срба и државе Србије, у периоду пре бомбардовања. Подсећа и да су побијени многи чланови партије једног од тадашњих лидера, а касније и председника лажне државе Косово, Ибрахима Ругове.

Прочитајте још - АЛБАНЦИ НАСТАВИЛИ СА “БИЗНИСОМ”: Новцем из Европе купили опрему за трговину органима на Космету

- Рамуш Харадинај, у овом случају, најмање је забринут јер је услед недостатка доказа два пута ослобађан пред Хашким трибуналом. Из његове зоне одговорности (Дукађини), док је командовао терористичком ОВК, има најмање доказа о злочинима, док су потенцијални сведоци убијени под нерасветљеним околностима - каже наш саговорник.

И високорангирани представник међународне заједнице истиче, за "Новости", да стране обавештајне службе присутне на КиМ такође расположу многобројним доказима о злоделима које су албански лидери починили не само над Србима, већ и над Албанцима.

- Свима из међународне заједнице је јасно да су у врху власти људи који су окрвавили руке и само је питање са колико ће озбиљности доказима приступити тужилаштво Специјалног суда за ОВК. Део доказног материјала доставили су им баш Албанци којима су убијени чланови породица, а међу којима има и заштићених сведока - тврди наш саговорник.

МАСОВНЕ ГРОБНИЦЕ

У ЗОНАМА одговорности којима су руководили Весељи и Тачи, о логорима за киднаповане Србе у којима су мучени на најсвирепији начин, односно масовним гробницама на том подручју, постоје многобројни докази, због чега су актуелни косовски челници у паници.