Шеф српске дипломатије Ивица Дачић разговарао је у Тогоу са званичницима те земље о билатералним односима две "традиционално пријатељске земље, као и о развијању сарадње у бројним областима, нарочито економске сарадње", саопштило је данас Министарство спољних послова Србије.

Дачиц́ је имао одвојене сусрете са председником Фауре Гнасингбом и са својим колегом, министром спољних послова, Робертом Дусијем с којим је потписао Меморандум о разумевању између Министарстава спољних послова Србије и Тогоа.

"Ово је био веома важан састанак за односе Републике Србије и Републике Того. Србија је сукцесор Југославије и треба се подсетити изузетно добрих односа које је Југославија у време Тита имала са Тогом, укључујући и са оцем садашњег председника. Желимо да обновимо и да развијамо наше добре односе", рекао је српски министар.

Прочитајте још - Дачић: Захвални смо Конгу на подршци интегритету Србије

Додао је да Србија жели да јача сарадњу у области економије и образоваја.

"На данашњем састанку, упутио сам и позив председнику Тогоа да на јесен посети Србију. Главни резултат посете јесте наша обострана сагласност да развијамо стратешку сарадњу између наше две традиционално пријатељске земље", рекао је Дачић.