Премијер Србије Ана Брнабић истакла је данас у разговору са министром јавне безбедности Кине Џаом Кеџијем значај његове посете и нагласила да ће најављено потписивање три нова документа о сарадњи са МУП-ом Србије допринети даљем јачању односа.

Она је додала да се један од најзначајнијих пројеката МУП-а увођење видео надзора у саобраћају, реализује са кинеском компанијом "Хјуавеи", што представља још један пример одличне сарадње.

Брнабић је изразила задовољство сарадњом и односима две земље у свим областима и оценила да их карактерише свеобухватно стратешко партнерство и челично пријатељство, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Прочитајте још - Вучић са Џаом: Стратешко партнерство и у домену безбедности


Министар Џао је истакао задовољство спремношћу државног врха Србије да се односи даље продубљују и нагласио да је циљ посете реализација постигнутих договора, како би се сарадња унапредила и у области безбедности.

Он је додао да је Кина спремна даље да улаже напоре у заједнички просперитет.

Саговорници су се осврнули и на низ великих пројеката који су до сада успешно реализовани као што су смедеревска железара и РТБ Бор и сложили су се да сарадња Србије са кинеским компанијама постаје доминантна и када је реч о развоју путне инфраструктуре, наводи се у саопштењу.