Дачић:Захвални смо Конгу на подршци интегритету Србије

Тањуг

субота, 18. 05. 2019. у 15:56

 Дачић:Захвални смо Конгу на подршци интегритету Србије

Министар спољних послова Ивица Дачић Фото Тањуг/Ап

Чизекеди је још једном нагласио да ДР Конго неће мењати свој став у вези са територијалним интегритетом Србије и питању Косова и Метохије
Министар спољних послова Ивица Дачић данас је у разговору са новоизабраним председником Демократске Републике Конго Феликсом Чизекедијем у Киншаси рекао да Србија подржава ту земљу на међународном плану и у међународним организацијама и веома јој је захвална на подршци коју пружа Србији и нашем територијалном интегритету.

Чизекеди је још једном нагласио да ДР Конго неће мењати свој став у вези са територијалним интегритетом Србије и питању Косова и Метохије, саопштило је Министарство спољних послова.

"Демократста Република Конго и Република Србија су две изузетно пријатељске земље са дугом традицијом пријатељских односа. Моја жеља је била да се сусретнем са новоизабраним председником како бисмо потврдили добре билатералне односе, пријатељство и сарадњу и у будућности”, изјавио је Дачић.

У разговору је било речи о тиме како да буде унапређена сарадња две земље и на политичком плану, као и о размени посета.

Шеф српске дипломатије позвао је председника Конга да на јесен посети Србију што је он са задовољством и прихватио, наводи се у саопштењу.

Дачић је истакао и да је циљ да буде унапрерђена и сарадња две земље у области економије, што подразумева повећање обима спољнотрговинске размене.

“Наш је циљ је и да унапредимо сарадњу и у области одбране и безбедности, да понудимо стипендије за студенте из Конга, као што је то било у време Југославије, али и да будемо једни другима пријатељи на међународном плану и да подржавамо једни друге у међународним организацијама”, истакао је Дачић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Sale

18.05.2019. 16:15

Nalazim se u Kongu, i mogu da kažem da ovde ljudi već znaju sta je Srbija a šta je bivša Jugoslavija, što je za pohvalu.