Председник Србије Александар Вучић састао се данас са државним секретаром и министром јавне безбедности НР Кине Џао Кеџијем, чија посета, како је наглашено у разговору, представља још једну потврду да „челично пријатељство" и свеобухватно стратешко партнерство двеју земаља јача у свим областима сарадње, па тако и у домену безбедности, што је од посебног значаја у светлу нових глобалних изазова.

Министар Џао је председнику Вучићу пренео поздраве председника Сија, рекавши да Кина изузетно цени велики допринос председника Вучића развоју билатералних односа и искрену подршку иницијативи „Појас и пут“, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Узвративши поздраве председнику Сију, председник Вучић је још једном захвалио на гостопримству и почастима које су му указане током боравка у Кини, током Форума лидера „Појас и пут“.

Он је и овом приликом поновио чврсту подршку принципима Новог пута свиле.

Прочитајте још - ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ПРЕДСЕДНИКОМ КИНЕ: У фокусу економска сарадња и Космет; Си: Србија има важну улогу

„Мислим да је то једна од највећих и најплодоноснијих иницијатива у историји. Поштовање које Кина исказује свим земљама и њиховом праву на развој и самостално одлучивање, без обзира на њихову величину, заслужује подршку свих који верују у идеале истинске равноправности и солидарности“, рекао је Вучић, истакавши да је пријатељство Србије према Кини отворено и искрено.

Данашњи састанак је био прилика да се понови узајамна подршка у питањима од суштинског интереса за две земље. Председник Вучић је изразио захвалност на принципијелном и чврстом ставу Кине по питању поштовања територијалног интегритета и суверенитета Србије, поновивши чврсту подршку Србије политици „једне Кине".

Он је нагласио да се Србија искрено радује успесима које је Кина постигла у спровођењу свеобухватних реформи у протекле четири деценије и честитао предстојећи значајан јубилеј - 70. годишњицу од оснивања НР Кине.

Министар Џао је рекао да је МУП Србије најважнији партнер за сарадњу Министарства јавне безбедности Кине у централној и источној Европи, наводи се у саопштењу.