Председник Канцеларије Владе Србије за КиМ Марко Ђурић изјавио је данас да су "сепаратисти на Космету очекивали да ће Српска листа и Срби донети одлуку да бојкотују локалне изборе како би они могли да изгурају албанске кандидате у српским срединама".

Ђурић је, гостујући у Дневнику РТС-а, позвао Србе да сутра изађу на изборе за градоначелнике четири општине са српском већином на северу КиМ, истакавши да гласачки листићи представљају "бедем настојањима Приштине да их заузме преварама и триковима".

Он је додао и да Приштина, у жељи да застраши Србе, планира да пошаље велики број албанских полицајаца на бирачка места и одврати људе од гласања.

Прочитајте још - Ђурић: Храбро, референдумски на изборе 19. маја; Важно је што је сазвана седница о Космету

"Кажем сада свима којима су у срцу Звечан, Косовска Митровица, Зубин Поток, Лепосавић, Бањска, да знају да су ово избори на којима се брани опстанак Србије и српских интереса", нагласио је Ђурић.

Рекао је и да ће покушати да буде сутра на Космету, али је подсетио да му је у претхнодних годину дана 18 пута онемогућен долазак на КиМ, али је додао да, међутим, људи из Канцеларије за КиМ сваког дана иду на Космет и да ће наставити да буду са српским народом.

"Наш народ на КиМ нико не може да застраши и уверен сам да ће сутра показати слогу и снагу", рекао је директор владине Канцеларије за КиМ.

Поводом најављене посебне скупштинске седнице о Косову и Метохији, која је заказана за 27. мај, истакао је да је парламент место где се разговара о најважнијим темама и да је то место где треба да се искажу разлике у мишљењима а не на улици.

Ђурић је оценио да је реч о одличној прилици да се чује шта се радило у вези с Косметом и да се изнесу различити ставови, а на критике дела опозиције да је та седница политички трик, рекао је да су они до јуче говорили да нема никакве расправе о КиМ у Скупштини.