Више од 20 субота заредом, председник Србије Александар Вучић суочава се са протестима у Београду. Под слоганом "Један од пет милиона" окупљени сваки викенд траже оставку председника Србије по ономе што називају "Вучићевом диктатуром", пише "Газета Експрес".

Међутим, Вучићу то може покварити очекивања и на Косову. Јер организатори овог протеста подржавају албанске кандидате на изборима који ће се ове године одржати у четири северне општине.

Прочитајте још - Вучић: Приштина нескривено ка уједињењу с Албанијом, Србима укидају слободно мишљење


Марко Јакшић, организатор овог протеста у Косовској Митровици, изјавио је да би могао искористити свој глас на изборима у северном делу и гласати за кандидата ПДК Гонџе Чауши, наводи тај лист.

„За неколико дана у мом граду ће бити избора. Ја нисам кандидат и нема никога са севера. Знајући да ће српски тим опљачкати мој глас, ако ја бојкотујем, дефинитивно ћу гласати за кандидаткињу из ПДК,“ написао је Јакшић у "Твитеру".

Избори у четири северне општине биће одржани за неколико дана. Три партије, укључујући ВВ, ПДК и Ветевендосје, ушле су у изборну кампању.