ИЗ врха власти данас је најављено да ће представници дела опозиције бити опет позвани на дијалог у - парламенту. Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић рекао је да ће замолити посланике своје странке да позову опозиционаре на разговоре. Међутим, с друге стране, стижу најаве нових блокада.

Лидер Двери Бошко Обрадовић, који је прошле недеље са групом својих присталица блокирао саобраћај у центру Београда, данас је на свом твитер-налогу написао:

- Је л' има студената који би блокирали свој факултет? Професора који би прекинули наставу? Пољопривредника који би блокирали магистралу? Глумаца који би прекинули представе? Синдиката који би штрајковали? Ако нам није доста Вучићевог гажења и понижавања, онда нека настави!

Коментаришућу активности дела опозиције у престоници, Вучић је навео да некима не може да се објасни да је парламент место за разговоре:

- Знам да има и паметних људи у појединим странкама, који добро разумеју да је Скупштина Србије једино место где о стварима можете да одлучујете. Врло су лоши инциденти које изазивају присталице опозиције, тиме су били угрожени животи људи. И није истина да им се организовано супротстављају активисти СНС, већ су то обични људи који желе нормалан живот.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже, за "Новости", да су све досадашње мере Савеза за Србију доживеле неуспех, "што показују и истраживања о рејтингу странака":

- Вучић би могао да им џентлментски понуди разговоре, јер је, захваљујући тим њиховим мерама, он политички профитирао.

Анђелковић наводи и да ће СзС тешко наћи излазну стратегију из садашње ситуације, јер ће бити лоше и ако прекину протесте, али и ако их наставе. А све је последица тога, како каже, што је од самог почетка тактика била погрешна.

БОРБА СА ЗНАКОВИМА

УПИТАН о томе што га је лидер Двери Бошко Обрадовић у петак чекао испред тзв. слободне зоне код Председништва да играју шах, Вучић је иронично одговорио да је сигуран да је то била велика борба, као са знаковима:

- Је ли победио он, или невидљиви противник? Биће да је он победио, као што су победили знакове.