ИСПРЕД себе сам видео момка који ме снима, упитао сам га зашто то ради и одакле му право. Одговорио ми је: "Зашто да те не снимам?", након чега је дошло до расправе. Младић који ме је снимао био је у друштву још двојице. Међусобно смо се псовали и вређали, али нисам имао намеру да ударим дечка, он је за мене дете. Подигао сам руку, а испало је као да сам га намерно ударио.

Овако је у четвртак за "Новости" говорио Страхиња Радуловић, који је пре два дана био учесник инцидента на Тргу републике са представницима опозиције који су блокирали радове у центру престонице. На друштвеним мрежама свега неколико минута након догађаја појавио се снимак на ком се само види како Радуловић удара Марка Драгославића, активисту Јеремићеве Народне странке.

И одмах су кренули коментари о "батинашима из СНС", најављивало се и сазивање конференције за медије. Ипак, убрзо је постављен и цео матирајал на коме се види да Драгославић псује и провоцира Радуловића и то у моменту кад овај жели да се удаљи.

Прочитајте још - РАТ ПСГ-а И НАРОДНЕ СТРАНКЕ НА ТВИТЕРУ: Ко вређа Мађаре, а ко качи монтиране снимке и глуми жртву?

Према Радуловићевим речима, он је пролазећи поред градилишта на Тргу угледао представника Удружења породица несталих и киднапованих са КиМ, Симу Спасића, који је говорио преко мегафона и спомињао косовске жртве:

- Потапшао сам га по рамену, јер га познајем одавно с обзиром на то да и ја имам чланове породице који су погинули на Косову. Тада сам приметио да ме снимају, после чега је кренула расправа.

Наш саговорник каже да је о целом догађају на Тргу дао изјаву у полицијској станици Општине Стари град.


НЕМАМ ВЕЗЕ СА СНС

НАШ саговорник тврди да су желели да га представе као припадника СНС, а заправо се политиком не бави нити је члан странке.

- Ја сам само обичан грађанин. Младићи су ме јурили све до Француске улице, а бежао сам јер сам видео да их има више - закључио је Радуловић.