Председник скупштине тзв. Косова Кадри Весељи тврди да је данас и формално започео процедуре оснивања међународног трибунала за злочине које је, како је рекао, Србија починила у јужној покрајини.

Он је истовремено запретио хапшењем "кукавицама које су данас слободне у Србији".

РТК2 на српском језику преноси да је у Приштини у присуству представника несталих, организације ратних удружења, косовског министарства правде, шефова посланичких група и цивилног сектора у косовској скупштини одржан састанак о формирању трибунала и да је Весељи у уводном обраћању рекао да је међународни суд "преко потребан" како би осудио злочине које је, како тврди, Србија починила.

Прочитајте још - ДАЧИЋ ЗА "НОВОСТИ": Перјанице ОВК сад би да суде

Весељи је навео да је реч о прогону који је био "сличан Холокаусту", поручивши да "Косово не прихвата ћутање и негирање" и да ће правда бити задовољена.

"Србија ће одговарати за све ове жртве. Наша порука за злочинце и оне који негирају злочине, кукавице које су данас слободне у Србији, бићете ухапшени. Чинили сте злочине јер сте кукавице. Бојали сте се сукоба са тзв. Ослободилачком војском Косова, па сте нападали цивиле. Наћи ћемо вас", прети Весељи.