МОЈА драга Колиндица! Без обзира на све, ја ћу је опет подржати на изборима за председника Хрватске.

Овако је лидер СРС Војислав Шешељ, за "Новости", прокоментарисао нападе хрватске председнице на државу Србију, због одржавања Отаџбинског конгреса СРС на његовом имању у Хртковцима. Колинда Грабар Китаровић је на "Твитеру" написала да је "поражавајуће што српска држава допушта скуп тих људи у Хртковцима, симболу страдања Хрвата из Војводине".

Поједини хрватски медији наводе да је "Колинда последња која треба да осуђује Шешеља јер јој је он изјавама да подржава Иву Јосиповића помогао да постане председница".

Нападима из Хрватске прикључила се и Лига социјалдемократа Војводине:

- Очекујемо од премијерке Ане Брнабић да каже да ли је на страни модерне и демократске Србије, или оних који су деведесетих чинили несрећу нашим и грађанима суседних држава.

После овог саопштења, вођа радикала обрушио се на "Твитеру" на лидера ЛСВ Ненада Чанка, окачивши његову слику са усташком црном капом. Он је написао да "не би Колинда толико волела Чанка да он нема велике заслуге за усташки покрет".

ПРОЧИТАЈТЕ И: Шешељ поново на челу СРС

- Спевала је и врло лепу песмицу усташком стожернику у Српској Војводини: "Аој, Чанак, љубим те у чело, как' ти лепо стоји усташко одело!" - написао је Шешељ.