Градски одбор Београд Српске напредне странке саопштио је вечерас да је, како наводе, свима јасно да Зоран Живковић и његова Нова странка немају ни један посто подршке грађана на изборима, зато што "лажу и то без трунке срама".

"Тако су у својој намери да ућаре најситније политичке поене, данас измаштали алармантно стање на Бановом брду, те кренули од тога да је спаљен ресторан ''Детлић'' и да о томе није могло да се чује ништа ни у једном медију, због контроле медија", наводи Градски одбор Београд СНС.

Реагујући на саопштење Форума младих Нове странке да је безбедност Београда "одавно на забрињавајуће ниском нивоу", а да је на Бановом брду "алармантно", Градски одбор СНС Београд истиче да је истина да је на ресторану заправо дошло до задимљења димњака и да је то све што се догодило.

"Доказ угрожене безбедности мештана Бановог брда за Живковића, Ђиласовог саборца, је ни мање ни више и аутомобил једног грађанина који се усред квара самозапалио у близини општине и тако надалле. Разлог што овакве ствари нису могле да се чују у медијима у интерпретацији како то желе Ђилас, Јеремић, фашиста Обрадовић и Живковић, заправо лежи у томе што не наседају сви као они на лажне приче", указује Градски одбор СНС Београд.

Градски одбор Београд СНС наглашава да "не треба ни да подсећа да им је у време министровања Зорана Живковића на београдским улицама било и по 200 убистава, чијим се расветљавањем нико није ни бавио".

"Растући криминални обрачуни данас како то они интерпретирају заправо су један случај криминалног убиства од почетка године и то један који је полиција расветлила", наводи Градски одбор Београд СНС.