Чепурин: Вашингтон претворио Косово у копнени носач авиона „Бондстил“

Новости онлине

26. 04. 2019. у 14:49

Александар Чепурин рекао је да је сусрет председника Србије Александра Вучића и председника Русије Владимира Путина потврдио да ће Русија и даље енергично подржавати „праведан посао Београда“

Чепурин: Вашингтон претворио Косово у копнени носач авиона „Бондстил“

Александар Чепурин / Фото Танјуг

Руски амбасадор у Београду Александар Чепурин рекао је да је сусрет председника Србије Александра Вучића и председника Русије Владимира Путина потврдио да ће Русија и даље енергично подржавати „праведан посао Београда“.

„Проблем не може да буде решен без Србије и, утолико пре, против Србије“, написао је на Твитеру руски амбасадор.

Он је навео да је дијалог Београда и Приштине већ пола године „у коми“ због провокативних потеза косовских Албанаца — увођења таксе од 100 одсто, одлуке о формирању војске, што је у супротности са Резолуцијом СБ УН 1244, и покушаја да се узурпира српска имовина.

„Свуда се види траг косовских спонзора“, написао је Чепурин.


Према његовим речима, код ЕУ, посредника у дијалогу Београда и Приштине, нервозу изазива дрска линија далеког Вашингтона, који је Косово претворио у још један „Амбасадорстан“ и „копнени носач авиона“ „Бондстил“ и који из све снаге показује да без Американаца никакве нагодбе не може бити, пише руски амбасадор.

Руски амбасадор коментарисао је и данашњи сусрет руског председника Владимира Путина и председника Србије Александра Вучића у Пекингу на маргинама форума „Један појас — један пут“.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Srpski Kauboj

26.04.2019. 16:46

@Nikolaus - A tek sto ima kivni Srbi na vas Amerikanci sto pricate na kaubojski srpski jezek... More... Samo kad zagrmi ima da vas nema....

Rade Bg

26.04.2019. 15:10

Izuzetan ambasador Rusije koji razmislja i prica realno. Istina uvek mora da bude na vrhu. Hvala g.Cepurinu i uvek je dobrodosao u nasu Srbiju.

Aca

26.04.2019. 16:14

instalirati dva sistema s-500 u Srbiji, Rusija braneći srpsko nebo ona brani i rusko nebo!!!

Evropski Srbin

26.04.2019. 20:55

Kosovo je postalo Nosač američkih aviona, zahvaljujući pogrešnoj politici S.Milosevica (loše kopirao Tuđmanovu Oluju).

Јуловска политика

27.04.2019. 09:48

@Evropski Srbin - За разлику од Туђмана (који је по сваку цену хтео да Крајина остане хравтска) , Слоба није ни планирао да Косово остане у Србији, јер је имао договор са Американцима да се на Косову направи НАТО база, како би се контролисало ширење ЕУ (Немачке) на исток !